Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Numan Kurtulmuş anayasa turuna başlıyor

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş yeni anayasa turlarına başlıyor. Bu kapsamda ilk olarak bugün CHP grubunu ziyaret edip Genel Başkan Özgür Özel ile görüşecek. Kurtulmuş’un Özel ile sadece yeni anayasayı değil, Meclis iç tüzüğüne ilişkin de fikir alışverişinde bulunması beklenirken

Türkiye Büyük Millet Meclisi

TBMM Genel Kurulu’nu bu hafta yoğun bir gündem bekliyor.

Yeni ve sivil anayasa için ilk görüşmeler bugün başlıyor. Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, CHP grubunu ziyaret ederek Genel Başkan Özgür Özel ile görüşecek.

Kurtulmuş’un Özel ile sadece yeni anayasa değil, Meclis iç tüzüğüne ilişkin de fikir alışverişinde bulunması bekleniyor.

Kurtulmuş’un bu hafta boyunca Meclis’te grubu bulunan diğer siyasi partileri de ziyaret etmesi bekleniyor.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, yeni bir anayasa mı yoksa anayasa değişikliği mi yapılacağı sorusuna şimdiye kadar esasa ilişkin hiçbir fikir beyan etmediğini söylemişti.

“Anayasanın nasıl olacağına karar verecek olan TBMM’deki milletvekilleri ve onların üyesi olduğu siyasi partiler olduğuna göre, bütün siyasi partilerin çoğunluğunun kabul edebileceği bir yöntemin oluşması lazım.” diye konuşan Kurtulmuş, “Arzumuz, TBMM’de çok büyük çoğunlukla, referanduma gitmeye ihtiyaç olmayacak bir çoğunlukla, yani 400 milletvekilinin üstünde bir desteği bularak anayasa çalışması yapılır. Buna ‘yeni anayasa’ mı, ‘anayasa değişikliği’ mi dersiniz, bu benim tek başıma vereceğim bir karar değil. Bu, siyasi partilerin yöneticilerinin, yetkililerinin, genel başkanlarının, grup başkanvekillerinin, Meclis’teki milletvekillerinin vereceği bir karardır. Bu görüşmelerden önce bunları konuşmanın erken olduğu kanaatindeyim. Türkiye’nin sorunlarının ne olduğunu ve bunların nasıl çözüleceğini de biliyoruz. Ümit ederim ki herkes eteklerindeki taşları dökerek bu anayasa sürecine katkı verir.” demişti.

BAKAN TUNÇ: YENİ BİR ANAYASA İHTİYAÇ OLDUĞU AÇIK

Gözler, Meclis’teki anayasa turlarına çevrilmişken Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’tan da yeni bir mesaj geldi.

Hedeflerinin demokratik, sivil ve katılımcı bir anayasa olduğunu ifade eden Bakan Tunç, “Ülkemizin, Cumhuriyet’imizin ikinci yüzyılına başlarken yeni bir anayasaya ihtiyacı olduğu açık.” dedi.

AK PARTİ DE HAZIRLANIYOR

Sabah gazetesinin haberine göre, AK Parti grubu da yeni anayasa için çalışmalara başlıyor.

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler’in parti gruplarını ziyaret etmesi bekleniyor.

Güler daha önce yaptığı açıklamada “Toplumun tüm kesimlerinin, üniversitelerin, sivil toplum kuruluşlarının, iş dünyasının fikirlerinin alınması için bir merkezin oluşturulabileceğini” demişti.

ERDOĞAN-ÖZEL GÖRÜŞMESİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in de 2 Mayıs’ta Beştepe’de gerçekleştireceği görüşmede, anayasa değişikliğinin konuşması bekleniyor.