Bursa'da Altyapı ve Kırsal Kalkınma Hamlesi
3 EYLÜL 2026
BASIN BÜLTENİ
BURSA – Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Şahin Biba, Karacabey ilçesinde muhtarlarla bir araya geldiği toplantıda, “Hedefimiz, hiçbir mahallemizin atık suyunun Nilüfer Çayı’na ya da başka bir dereye karışmamasıdır. Şehrin altyapı problemlerine odaklanmış haldeyiz. Herkes zamanla temizliğe şahit olacak” dedi.
Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Şahin Biba, Karacabey ilçesinde 85 mahalle muhtarının katılımıyla istişare toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıya Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Bilal Tutuş, AK Parti İlçe Başkanı Gültekin Saygısever ve belediye yöneticileri katıldı.
“MUHTARLAR ÖNEMLİ VERİ KAYNAKLARI”
Katılımcı yönetim anlayışına önem verdiklerini ve muhtarlarla istişareyi değerli bulduklarını belirten Başkan Vekili Şahin Biba, “Sahadaki gerçekleri en iyi bilen, kurumlar için en önemli veri kaynaklarından biri muhtarlardır. Mahallelerdeki sorunları daha iyi biliyor, vatandaşlarla ilk teması muhtarlar kuruyor. Mahalledeki sorunları bire bir yaşıyor ve yakından takip ediyorsunuz. Bu nedenle muhtarlardan gelen talepler kıymetli. Sahada yapılacak tespitlerin, muhtarların bire bir yaşadığı ve aktardığı sorunlardan daha gerçekçi olması mümkün değil” dedi.
“KIRSAL KALKINMAYA ÖNCELİK VERİLMELİ”
Karacabey’in tarımıyla Bursa ve Türkiye için önemli bir bölge olduğunun altını çizen Başkan Vekili Biba, “İlçe hayvancılık konusunda da önemli bir yere sahip. Karacabey için planlamalar bunları gözeterek yapılmalı. Çalışmalarda kırsal kalkınmayı sağlayacak formüllere öncelik verilmeli. Her talep ayrı ayrı değerlendiriliyor. El birliğiyle, adım adım bütün ihtiyaçlar giderilecek. Hiçbir talep göz ardı edilmiyor. Bazı çalışmalar bu yıl, bazıları önümüzdeki yıl gerçekleştirilecek. Tamamı öncelik sıralamasına göre belirleniyor” diye konuştu.
“HERKES ZAMANLA ŞAHİT OLACAK”
Toplantıda, Nilüfer Çayı’nın ilçeye olan etkisi de konuşuldu. Bursa’nın merkez ve batı bölgelerindeki atık suları toplayacak kapsamlı altyapı çalışmalarını başlattıklarını hatırlatan Başkan Vekili Biba, “Atık suları, yerin 8-10 metre altına döşenecek büyük çaplı borularla; kapasitesi artırılan Hamitler Arıtma Tesisi’ne taşınacak. Mahallelerdeki atık suların Nilüfer Çayı’na ya da başka bir dereye karışmaması hedefleniyor. Şehrin altyapı problemlerine odaklanılmış halde. Bu adeta şehrin damar tıkanıklıklarını açmaya yönelik bir çalışma. Herkes zamanla temizliğe şahit olacak” ifadelerini kullandı.
Bursa Büyükşehir Belediyesi Haberleri
- 04-09-202617:12 Bursa'da 2. Kukla ve Karagöz Buluşması Başladı
- 04-09-202617:12 Bursa'nın 4 İlçesinde 32,5 Kilometrelik Yol Yenileme Çalışması
- 04-09-202602:23 Bursa'da Halk Sağlığı Haftası Yürüyüşle Başladı
- 03-09-202618:48 Bursa Büyükşehir'den Karacabey'e Altyapı ve Ulaşım Yatırımı
- 03-09-202618:48 Bursa'da Altyapı ve Kırsal Kalkınma Hamlesi
- 02-09-202620:21 BUSKİ'ye 156 Milyon Liralık Yeni Araç Filosu Yatırımı
- 02-09-202620:21 Bursa'da Zabıta Teşkilatı'nın 200. Yılı Kutlandı
- 01-09-202621:49 Gemlik Sahilinde 47 Bin Metrekarelik Dönüşüm Başladı
- 01-09-202621:49 Uluslararası 5. Bursa Gastronomi Festivali Başlıyor
- 01-09-202614:23 Bursa'da UNIMA Kukla ve Karagöz Buluşması Başlıyor

