Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, 'Bugün hem İyilik Var web sitemizi hem de mobil uygulamamızı erişime açıyoruz. Platformumuzun en özel adımlarından biri de İyilik Kapısı olacak. 81 ilimizde esnafımız, ürünlerini, hizmetlerini ve uzmanlıklarını ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızla buluşturacak.' dedi.

İstanbul'da düzenlenen İyilik Var: Türkiye Gönüllülük Programı'nın tanıtımında konuşan Bakan Göktaş, herkesin hayatında unutamadığı bir iyilik hikayesi olduğunu ifade etti.

İnsanların zor zamanlarında kendilerine destek olan kişileri ve hissettirdikleri dayanışma duygusunu unutmadıklarını belirten Göktaş, bugün atılan yeni adımla bu duyguyu çoğaltmayı ve Türkiye'nin dört bir yanındaki iyilik örneklerini bir araya getirerek milletçe büyütmeyi amaçladıklarını vurguladı.

Göktaş, İyilik Var platformunun 86 milyon vatandaşla buluştuğunu dile getirerek, bu çalışmanın hayata geçmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan'a katılımı ve desteği için teşekkür eden Göktaş, Türk milletinin dayanışmayı, paylaşmayı ve ihtiyaç sahiplerine yardım etmeyi esas alan köklü bir iyilik anlayışına sahip olduğunu belirtti.

Sosyal devlet anlayışlarının, vatandaşların ihtiyaç duydukları her anda yanlarında olmayı, insanı koruyup güçlendirmeyi ve kimseyi geride bırakmamayı esas aldığını anlatan Göktaş, bu anlayışın öncüsünün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söyledi.

Göktaş, 'Cumhurbaşkanımızın liderliğinde sosyal devletimizi her geçen gün daha da güçlendiriyoruz. Bakanlık olarak, doğumdan yaşlılığa kadar hayatın her döneminde vatandaşlarımızın yanında yer alıyoruz.' ifadelerini kullandı.

'İyilik Var platformunu üç güçlü kavram üzerine kurduk'

Güçlü bir toplumun dayanışma içinde olan bireylerle kurulabileceğine inandıklarını belirten Göktaş, 'Aile ve Nüfus 10 Yılı' vizyonuyla aile bağlarını ve kuşaklar arası dayanışmayı güçlendirmeyi, iyilik ve gönüllülüğü yaygınlaştırmayı hedeflediklerini ifade etti.

Platformun yol haritasını; görünür kılmak, buluşturmak ve çoğaltmak üzerine kurduklarını belirten Göktaş, görünür olan iyiliğin toplumun ortak vicdanını harekete geçireceğini vurguladı.

'Ahilik geleneğimiz dijital çağda yeniden hayat bulacak'

Göktaş, 'İyilik Kapısı' projesiyle 81 ilde esnafın ürün ve hizmetlerini ihtiyaç sahipleriyle buluşturacağını, böylece asırlık Ahilik geleneğinin dijital çağın imkanlarıyla mahallelerde yeniden hayat bulacağını belirtti.

Programın sonunda örnek çalışmalarıyla topluma değer katan 32 gönüllüye İyilik Ödülleri takdim edildi.

Haber: Dursun BÖLÜK

Önceki Haber Marmara'da Sosyal Hizmet Çalışmaları ve İş Birliği Görüşüldü
Sonraki Haber Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş Kastamonu'da

Yorum Yap