Siverek ve Kahramanmaraş'ta eğitim camiasını derinden üzen hadiselerin ardından, Yozgat İl Millî Eğitim Müdürlüğü olarak bu pazartesi sabahı okullarda birlik, beraberlik ve vefa dolu bir atmosfer oluşturuldu. Şiddetin karşısında duruşu; ay-yıldızlı bayraklar, çiçekler ve gönülden kopan notlarla gösterildi.


İlk Derste Gönül Köprüleri Kuruldu

Haftanın ilk ders gününde, il genelindeki tüm okullarda gerçekleştirilen Bayrak Töreni ile şanlı bayrak her zamankinden daha büyük bir gururla göndere çekildi. Törenin ardından sınıflarına geçen kıymetli öğretmenler, Müdürlüğün koordinesinde hazırlanan anlamlı sürprizlerle karşılandı.

  • Bayraklarla Donatıldı: Okulların koridorları ve sınıfları bağımsızlığın sembolü al bayraklarla süslendi.

  • Çiçeklerle Karşılandı: Her bir öğretmenin masasına, emeklerine olan minnetin bir nişanesi olarak çiçekler bırakıldı.

  • Vefa Notları İletildi: Öğretmenlere, bu zor günlerde yanlarında olunduğunu hissettiren, moral ve motivasyon artıracak özel notlar ulaştırıldı.


"Öğretmenlerin Daima Yanındayız"

Eğitim camiasının her bir ferdi müstesna bir yere sahiptir. Siverek ve Kahramanmaraş'taki menfur olaylara karşı en güçlü cevabın, birbirine daha sıkı kenetlenmek olduğuna inanılıyor. Bu vesileyle, okullarda oluşturulan huzur iklimiyle öğretmenlere; "Yalnız değilsiniz, emanetiniz olan evlatlarınızla ve tüm kurumumuzla arkanızdayız" mesajı en kalbi duygularla iletildi.


Şiddete Karşı Sevgi ve Saygı Dili

Müdürlük olarak; eğitimin ancak sevgi, saygı ve güven ortamında yeşerebileceği bilinciyle hareket ediliyor. Öğretmenlere yönelik her türlü olumsuzluğun karşısında dimdik durulurken, onların toplumsal saygınlığını korumak en asli görev kabul ediliyor.

Haftanın ilk ders zilinin ardından okullarda yankılanan bu dayanışma ruhu, Yozgat eğitim camiasının ne kadar büyük ve sarsılmaz bir bağla birbirine bağlı olduğunu bir kez daha kanıtlamıştır.

Geleceği inşa eden öğretmenlere ve göz bebeği öğrencilerine huzur dolu bir eğitim haftası diliyoruz.

Haber: ZAFER ARSLAN

Önceki Haber 23 Nisan Düzenleme Kurulu'nda Yozgat'ı Aybars Tuncer Temsil Edecek
Sonraki Haber Yerköy'de Öğretmenler ve Yazarlar 'Zihn-i Fikir' Kütüphanesinde Buluştu

Yorum Yap