Valimiz Sayın Dr. Cahit Çelik, Hayat Bilgisi Projemizin İlk Buluşmasında Öğrencilerimizle Bir Araya Geldi
İl Millî Eğitim Müdürlüğümüz tarafından öğrencilerimizin kariyer farkındalıklarını artırmak ve kişisel gelişimlerini desteklemek amacıyla hazırlanan "Hayat Bilgisi" projemizin açılış programı, Valimiz Sayın Dr. Cahit Çelik'in katılımıyla TBMM Vakfı Bingöl Fen Lisesinde gerçekleştirildi. 2026-2027 eğitim öğretim yılı boyunca sürdüreceğimiz projemizin ilk buluşmasında öğrencilerimiz, Valimizin eğitim ve meslek hayatına ilişkin deneyimlerini dinleme fırsatı buldu.
13 Ekim 2026 tarihinde düzenlenen programa AFAD İl Müdürü Atilla Uzun, İl Millî Eğitim Müdürümüz Mustafa Özel, İl Müdür Yardımcımız Yusuf Tokuş, Şube Müdürümüz Selahattin Akıncı, TBMM Vakfı Bingöl Fen Lisesi idareci ve öğretmenleri ile yaklaşık 200 öğrencimiz katıldı.
Valimiz Sayın Dr. Cahit Çelik, söyleşide öğrencilerimizle eğitim hayatı, meslek seçimi, hedef belirleme ve hayat tecrübeleri üzerine deneyimlerini paylaştı. Vali Çelik'in eğitim ve kariyer yolculuğuna ilişkin anlatımları, öğrencilerimizin gelecek planlarına farklı bir bakış açısıyla yaklaşmalarına imkân sundu.
Orta Doğu Teknik Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünden mezun olan, İngiltere'de yüksek lisans ve Amerika Birleşik Devletleri'nde doktora eğitimini tamamlayan Valimizin; kaymakamlık ve mülkiye müfettişliği gibi görevlerden valiliğe uzanan meslek hayatı, buluşmanın önemli konuları arasında yer aldı. Öğrencilerimiz, kamu yöneticiliğinin eğitim süreci ve çalışma alanları hakkında doğrudan bilgi edinme fırsatı buldu.
Programın son bölümünde öğrencilerimizin sorularını yanıtlayan Valimiz Sayın Dr. Cahit Çelik, eğitim ve meslek hayatına ilişkin deneyimlerini paylaşarak öğrencilerimizin gelecek hedeflerine yönelik değerlendirmelerde bulundu.
Müdürlüğümüz olarak bu buluşmalarla öğrencilerimizin akademik gelişimlerinin yanında hayata hazırlanmalarını da desteklemeyi hedefliyoruz. Farklı mesleklerin gerektirdiği bilgi, beceri ve sorumlulukları deneyim sahibi kişilerden dinlemelerini sağlayarak ilgi ve yeteneklerini tanımalarına, meslek seçimlerini daha bilinçli yapmalarına ve gelecek hedeflerini şekillendirmelerine katkı sunmayı amaçlıyoruz.
AR-GE birimimizin koordinasyonunda yürüttüğümüz "Hayat Bilgisi" projesi kapsamında, 2026-2027 eğitim öğretim yılı boyunca merkez ilçemizdeki ortaöğretim kurumlarımızın öğrencilerini kamu yöneticileri ve başarı hikâyeleriyle örnek olan kişilerle buluşturacağız. Bingöl Valiliği, Bingöl Belediyesi, Bingöl Üniversitesi, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İl Sağlık Müdürlüğü ve AFAD başta olmak üzere ilgili kurumlarla iş birliği içinde gerçekleştireceğimiz buluşmalar öncesinde öğrencilerimize konukların görevleri ve çalışma alanları hakkında bilgi verilecek; söyleşilerde öğrencilerimizin sorularıyla sürece etkin katılım sağlamaları desteklenecek. Etkinliklerin ardından öğrenci ve konuklardan alınacak geri bildirimler ile kariyer farkındalığına yönelik anketler değerlendirilerek sonuçlar raporlaştırılacak. Böylece öğrencilerimizin iletişim becerilerini, özgüvenlerini, girişimciliklerini ve toplumsal sorumluluk bilinçlerini geliştirmeyi; edindikleri deneyimleri okul topluluklarıyla paylaşmalarını sağlayarak mesleki farkındalığı yaygınlaştırmayı ve projemizi sonraki eğitim öğretim yıllarında da sürdürülebilir bir yapıya kavuşturmayı hedefliyoruz.
Bingöl Milli Eğitim Haberleri
- 21-10-202603:44 Bingöl'de Rehber Öğretmenler Toplantısı Gerçekleştirildi
- 20-10-202605:30 TBMM Vakfı Bingöl Fen Lisesinde Deprem ve Tahliye Tatbikatı Gerçekleştirildi
- 20-10-202605:29 Valimiz Sayın Dr. Cahit Çelik, Hayat Bilgisi Projemizin İlk Buluşmasında Öğrencilerimizle Bir Araya Geldi
- 21-09-202618:19 eTwinning Proje Geliştirme Atölyesi Düzenlendi
- 18-09-202623:12 Gazzeli Çocuklar İçin Gökyüzünde Uçurtma Şenliği
- 15-09-202620:51 Atatürk İlkokulunda İlköğretim Haftası Kutlandı
- 13-09-202616:52 İl Millî Eğitim Müdürü Mustafa Özel'den Yeni Eğitim Yılı Mesajı
- 10-09-202621:56 Okul Güvenliği İçin Koruyucu Tedbirler Görüşüldü
- 07-09-202619:35 İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özel'den Uyum Haftası Mesajı
- 30-08-202616:31 İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özel'den 30 Ağustos Mesajı

