Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından "2026 Eskişehir Yılı" kapsamında, ETİ ana sponsorluğunda düzenlenen Uluslararası Eskişehir Porsuk Festivali, binlerce vatandaşın katıldığı kortej yürüyüşüyle başladı. "Porsuk akıyor, dünya Eskişehir'de buluşuyor" mottosuyla düzenlenen festivalin ilk günü renkli görüntülere sahne oldu. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, 2 Eylül'ün hem şehrin kurtuluş günü olduğunu hem de festivalin başlangıcı olduğunu vurguladı.

Eskişehir'in simgesi Porsuk Çayı'nın etrafında dünyayı buluşturmayı hedefleyen festival, Vilayet Meydanı'ndan başlayan ve Köprübaşı'nda sona eren bir kortej ile start aldı. Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, yaptığı konuşmada festivalin kentin kültürel hayatına yeni bir soluk getireceğini belirtti.

Kortej yürüyüşüne belediye başkanları, festival yetkilileri, 21 ülkeden gelen 136 sanatçı ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kara kortejinin ardından festival coşkusu Porsuk Çayı'na taşındı. Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, tekneyle Porsuk boyunca ilerleyerek vatandaşları selamladı. Odunpazarı Evleri, Porsuk ruhu, Şehir Tiyatroları ve lületaşı temalı gondollar izleyicilerden büyük beğeni topladı.

Festival kapsamında gerçekleştirilen Flyboard gösterileri ve ışık şovları geceye görsel bir şölen kattı. DJ Kemal Kaya Batmaz'ın performansı ile devam eden etkinlikler, 6 Eylül tarihine kadar konserler, atölyeler ve çeşitli sanat aktiviteleriyle sürecek.

Haber: ZAFER ARSLAN

Önceki Haber Eskişehir'in Arabasız Pazar Uygulaması Türkiye'ye Örnek Oldu
Sonraki Haber Eskişehir'de Kanalizasyon Hattı Yenileme Çalışmaları Tamamlandı

Yorum Yap