18–24 Mayıs 2026 tarihleri arasında Edirne’de düzenlenen U16 Kızlar Türkiye Şampiyonası, oynanan final ve klasman müsabakalarının ardından sona erdi.

Final karşılaşmasında Eskişehir Çağdaş Kolejliler’i 69-45 mağlup eden Fenerbahçe, şampiyonluk kupasının sahibi oldu. Turnuvada üçüncülük mücadelesini kazanan Çankaya Üniversitesi ise BOTAŞ’ı 56-51 mağlup ederek organizasyonu üçüncü sırada tamamladı.

Şampiyonanın sonunda bireysel ödüller de sahiplerini buldu. Turnuvanın En Değerli Oyuncusu (MVP) ödülüne Fenerbahçe sporcusu Sevda Doğansoy layık görüldü.

Turnuvanın En İyi Beşi

  • Melisa Eda Sarıkaya (Eskişehir Çağdaş Kolejliler)
  • Ezgi Ülker (Çankaya Üniversitesi)
  • Elif Hatice Bardı (Samsun Canik Belediye)
  • Gift Aydın (Fenerbahçe)
  • Beril Özçelik (Çankaya Üniversitesi)

İstatistik Liderleri

  • Sayı Lideri: Melisa Eda Sarıkaya (Eskişehir Çağdaş Kolejliler) – 20.20
  • Asist Lideri: Beril Özçelik (Çankaya Üniversitesi) – 5.83
  • Blok Lideri: Elif Hatice Bardı (Samsun Canik Belediye) – 3.14
  • Ribaund Lideri: Nilsu Karluk (Eskişehir Çağdaş Kolejliler) – 14.17
  • Top Çalma Lideri: Tuana Bozkurt (Samsun Canik Belediye) – 5.29

Bir hafta boyunca büyük heyecana sahne olan şampiyonada mücadele eden tüm sporcuları, antrenörleri ve kulüpleri tebrik ediyor; derece elde eden takımları kutluyoruz.

Haber: Dursun BÖLÜK

Önceki Haber U16 Kızlar Basketbol Türkiye Şampiyonası Edirne'de Başladı
Sonraki Haber 19 Mayıs Coşkusu Edirne’de Büyük Katılımla Kutlandı

Yorum Yap