TÜBİTAK tarafından düzenlenen 2204-B Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması'nda Şanlıurfa, bu yıl da önemli bir başarıya imza attı.

İl genelinden yapılan 190 proje başvurusu arasından titizlikle seçilen 25 proje, Malatya'da gerçekleştirilen bölge finallerinde yarışma hakkı kazandı. 8 farklı ilden yaklaşık 100 projenin yer aldığı bölge finallerinde, projelerin dörtte birinin (25 proje) sadece Şanlıurfa'dan olması, ilde yürütülen bilimsel çalışmaların niteliğini ve öğrencilerin potansiyelini bir kez daha kanıtladı.

Büyük bir rekabetin yaşandığı yarışma sonunda Şanlıurfa; 9 birincilik, 1 ikincilik ve 3 üçüncülük olmak üzere toplamda 13 derece elde ederek büyük bir başarıya imza attı. Yarışma kuralları gereği bölge birincisi olan 9 proje, ili gururla temsil etmek üzere Türkiye Finallerine katılma hakkı kazandı.

Okullara göre dağılımda Siverek Bilim ve Sanat Merkezi 3 birincilik ve 1 ikincilikle öne çıkarken, Şanlıurfa Bilim ve Sanat Merkezi 2 birincilik ve 1 üçüncülük elde etti. Birecik Bilim ve Sanat Merkezi 2 birincilik kazanırken, Çamlıca Koleji ile Siverek Şehit Suat Aloğlu Ortaokulu birer birincilik aldı. Harran Cumhuriyet Ortaokulu ve Suruç Bilim ve Sanat Merkezi ise birer üçüncülük elde etti.

Elde edilen bu başarıyla Şanlıurfa, bilimsel araştırma ve proje geliştirme alanındaki yükselişini sürdürdüğünü bir kez daha kanıtladı.

Emeği geçen tüm idarecileri, öğretmenleri ve geleceğin bilim insanı adayı öğrencileri tebrik ediyor; Türkiye finallerinde ili en iyi şekilde temsil edeceklerine yürekten inanıyoruz.

Haber: Nejdet Işık

Önceki Haber Kazancı Bedih'in Altın Sesleri Bölge Şampiyonu Türkiye Finallerine Gidiyor
Sonraki Haber Edebiyat Akademisi'nde Sabri Kürkçüoğlu Konuştu

Yorum Yap