PalanExtreme 2026 Çat'ta Başladı
Erzurum’un doğal güzelliklerini tanıtmak ve doğa sporlarını yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenen PalanExtreme 2026, bu yıl “Terörsüz Türkiye” sloganıyla Çat ilçesinde başladı.
Vali Aydın Baruş’un katılımıyla gerçekleştirilen açılış programında sporcular, protokol üyeleri ve vatandaşlar bir araya geldi. Programda konuşan Baruş, PalanExtreme’in heyecanı, mücadele ruhunu ve kardeşliği bir araya getiren önemli bir organizasyon olduğunu belirterek, Türkiye’nin farklı illerinden ve çeşitli ülkelerden Erzurum’a gelen sporculara başarılar diledi.
Erzurum’un Doğal ve Tarihi Değerleri Tanıtılıyor
📌 PalanExtreme 2026, bu yıl “Terörsüz Türkiye” sloganıyla Valimiz Sayın Aydın Baruş’un teşrifleriyle Çat ilçemizde başladı.
— T.C.Erzurum Valiliği (@ErzurumValiligi)
Geçtiğimiz yıl Erzurum’un kuzey ilçelerinde düzenlenen organizasyonun bu yıl Çat, Tekman, Hınıs, Karaçoban ve Karayazı ilçelerinde gerçekleştirildiğini ifade eden Baruş, yarışmalar sayesinde bölgenin doğal ve tarihi zenginliklerinin daha geniş kitlelere tanıtılacağını söyledi.
21 Haziran’da başlayan ve bir hafta boyunca devam edecek etkinliklerde sporcular; kano yarışları, dağ koşusu, kaya tırmanışı, sal yarışları ve çeşitli dayanıklılık parkurlarında mücadele edecek. Organizasyon süresince katılımcılar Erzurum’un doğal yaşamını ve eşsiz coğrafyasını da yakından tanıma fırsatı bulacak.
Baruş, PalanExtreme’in yalnızca bir spor organizasyonu olmadığını vurgulayarak, etkinliğin doğaya saygının, takım ruhunun, cesaretin, dayanışmanın ve kardeşliğin en güzel örneklerinden biri olduğunu ifade etti.
Bu yıl “Terörsüz Türkiye” vizyonuyla gerçekleştirilen organizasyonun birlik, beraberlik ve kardeşlik ikliminin güçlenmesine katkı sağlayacağını belirten Baruş, sporun insanları ortak hedeflerde buluşturan en önemli araçlardan biri olduğunu kaydetti.
Organizasyon kapsamında karadan, havadan ve sudan gerçekleştirilecek fotoğraf ve video çekimleriyle Erzurum’un doğal güzelliklerinin geniş kitlelere ulaştırılacağını ifade eden Baruş, PalanExtreme 2026’nın şehrin tanıtımına önemli katkılar sunacağını söyledi.
2️⃣
— T.C.Erzurum Valiliği (@ErzurumValiligi)
Erzurum Valiliği Haberleri
- 24-06-202601:33 Vali Aydın Baruş İl İdare Şube Başkanları Toplantısına Başkanlık Etti
- 24-06-202601:33 Vali Aydın Baruş DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığını Ziyaret Etti
- 22-06-202612:29 PalanExtreme 2026 Çat'ta Başladı
- 20-06-202608:35 Erzurum'da Hayvan Refahını Güçlendirecek İş Birliği Protokolü İmzalandı
- 20-06-202608:35 Vali Aydın Baruş, Erzurum 2. Alışveriş Fuarı'nın Açılışına Katıldı
- 19-06-202602:57 Vali Baruş Başkanlığında Okul ve Çevresi Güvenlik Tedbirleri İl Koordinasyon Toplantısı Gerçekleştirildi
- 18-06-202604:23 Vali Aydın Baruş Başkanlığında Erzurum II. Organize Sanayi Bölgesi Değerlendirme Toplantısı Gerçekleştirildi
- 17-06-202620:59 Vali Baruş, “Dumansız Bir Hayat Bırak Çocuğuna, Bisikleti de Bizden Olsun” Yarışmasının Ödül Törenine Katıldı
- 17-06-202620:59 Vali Aydın Baruş, İş Teftiş Faaliyetleri Erzurum Bilgilendirme Toplantısı'na Katıldı
- 17-06-202606:08 Vali Aydın Baruş, “Karda Yazılan Tarih, Bir Mirasın İzinde” Kısa Film Galasına Katıldı

