OSMANİYE AMANOS’TA DAĞLAR, SULAR PATİKALAR AŞILDI

Spor şöleninde 1100 maratoncu kıyasıya yarıştı…

Osmaniye’de bu yıl ilk kez düzenlenen Amanos Ultra Trail organizasyonunda, 81 ilden ve 6 ülkeden 1100 sporcu, Amanos Dağları’nın zorlu parkurlarında madalya için mücadele etti. Osmaniyeli vatandaşların büyük ilgi gösterdiği dağ koşusu adeta spor şölenine dönüştü.

Osmaniye’nin Amanos Dağları’ndaki Zorkun Yaylası, Karaçay Şelalesi ve kalelerin yer aldığı eşsiz tarihi dokuda sporcular 1680 rakımlı Zorkun Yaylası’nda sıcak havaya rağmen finiş noktasına nonstop koşarak finiş çizgisini gördü. Belediye ve Atletizm Federasyonu iş birliği ile yapılan ultra maraton yarışmaları ile Osmaniye’nin tabiat harikası doğal güzelliklerini de tanıtma fırsatı buldu. İlk gün çocukların startını belediye başkanı ve milletvekili birlikte verirken, ikinci gün yapılan yarışmaları ise belediye başkanı, gençlik ve spor il müdürü ve protokol birlikte verdi.

Spor şölenine katılan çocuklara ise belediye tarafından kura çekilişi ile bisiklet hediye edildi. Vatandaşlar da uluslararası ultra maraton yarışmasını takip etmek için Zorkun Yaylası’na akın etti.

Zorkun Yaylası Şenlik Tepesi’nden başlatılan yarışlarda profesyonel sporcular, Amanos Dağları’nın eşsiz doğasında ve zorlu parkurlarda mücadele ederken sıcaktan bunalan sporcular, Amanos Dağları’ndan gelerek patikalardan akan sular ile serinlemeyi ihmal etmedi.

Şelaleler ve kaleleriyle öne çıkan Osmaniye’nin doğal güzellikleri arasında gerçekleştirilecek yarışlar, 5K Şenlik Trail, 16K Zorkun Short Trail, 27K Cebelibereket Medium Trail ve 50K Amanos Ultra Trail kategorilerinde kadınlar ve erkekler klasmanlarında koşuldu.

BELEDİYE BAŞKANI: ZORKUN’DA BULUŞALIM AMANOS’TA KOŞALIM

Belediye başkanı, "1680 rakımlı Osmaniye’nin en güzel yaylası Zorkun’dayız. Zorkun, Akdeniz’in incesi. Tabii ki yaz mevsimi ile birlikte yüz binden fazla insanımızı konuk ettiğimiz yaylamız. Amanos Dağı eteğinde uluslararası patika koşusuna hazırladık. Atletizm Federasyonu ile birlikte düzenlediğimiz yarışmaya birçok ülkeden olmak üzere binin üzerinde sporcu kayıt yaptırdı. Osmaniye’nin tanıtımı açısından önemli olan yarışmaya katılan tüm sporculara teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Osmaniye dağ koşularında finişe ilk vararak birinci olan sporcular şöyle; 5K Şenlik Trail’de kadınlar genel klasmanda Gökçe Yağmur. 5 K Erkekler genel klasmanda birinci Omar Alhaje. 16K Zorkun Trail kadınlar genel klasmanda Dilek Koçak birinci. 16K Erkekler genel klasmanda Eyyüp Ül. 27K kadınlar genel klasmanda Hasibe Demir birinci. 27K Erkekler genel klasman Ümran Bulut. 50K kadınlar genel klasman Nuray Bulut Göktepe. 50K Erkekler genel klasman ise Oğuzhan Emre Singer birinciliği göğüsleyen isimler oldu. Yarışlar sonunda kendi kategorilerinde dereceye giren sporculara, düzenlenen törenle ödülleri verildi.

Haber: Walaa Hamza

Önceki Haber Osmaniye'de Amanos Ultra Trail Heyecanı Başlıyor
Sonraki Haber Zorkun Yaz Kampı Başladı, Öğrenciler Doğayla Buluştu

Yorum Yap