BAŞKAN GÜLER’DEN ORDU’YA KIŞ TURİZMİNDE MÜJDE
GÖNDELİÇ DAĞI CUMHARBAŞKANI KARARI İLE TURİZM BÖLGESİ İLAN EDİLDİ
GÖNDELİÇ, TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK KIŞ TURİZM MERKEZLERİNDEN BİRİ OLACAK

Ordu’nun kış turizminde marka kent olma hedefinde yeni bir döneme giriliyor. Cumhurbaşkanı Kararıyla Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi ilan edilen Göndeliç Dağı’nda dev bir kış turizmi merkezi planlanıyor.

Ordu Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde 2019 yılından itibaren Çambaşı Kayak Merkezi’nde gerçekleştirilen beş yıldızlı otel, bungalovlar, genişletilen pistler, sosyal tesisler ve doğalgaz yatırımlarıyla bölgenin turizm altyapısı güçlendirilerek Çambaşı dört mevsim yaşayan bir turizm merkezine dönüştürülmüştü. Aynı vizyon şimdi ise Göndeliç Dağı’na taşınıyor.

Yıllardır üzerinde çalışılan ve her aşaması yakından takip edilen Göndeliç Dağı 19 Haziran 2026 tarihli ve 11446 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi ilan edildi. Bu kapsamda titizlikle çalışılan dev kış turizmi merkezi Göndeliç Dağı’nda hayat bulacak.

120 KM’LİK 30 KAYAK PİSTİ, GÜNLÜK 70 BİN İNSAN KAPASİTESİ

Yapılması planlanan Göndeliç Projesi, etap etap hayata geçirilecek.

4 bin hektarlık alanda uygulanacak olan proje kapsamında 120 kilometrelik 30 kayak pisti, 9 mekanik tesis ve doğal yaşam alanları düşünülürken, günlük 70 bin kişi kapasite, 30 otelde 28 bin 954 yatak kapasitesi ve 3 bin 500 kişilik istihdam ile de bölge ekonomisine önemli katkılar sağlayacak.

ORDU’NUN TURİZM POTANSİTELİ BÜYÜYECEK

Planlanan proje tamamlandığında Ordu’nun turizm potansiyelini büyütecek, yeni istihdam alanları oluşturacak ve kentin ekonomisine önemli bir hareketlilik kazandıracak.

Önceki Haber Ordu Büyükşehir Belediyesi 153 Çözüm Merkezi'nde %98 Başarı
Sonraki Haber Mesudiye'de 4 Mahalleye Daha Konforlu Ulaşım

Yorum Yap