Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, 19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle yayımladığı mesajda; vatanın bölünmez bütünlüğü, milletin huzuru ve bağımsızlığı uğruna gövdelerini siper eden kahraman gazilere şükranlarını sundu.

Belediye Başkanı Özdemir, 19 Eylül 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e ‘Mareşal’ rütbesi ile ‘Gazi’ unvanının tevcih edildiğini hatırlatarak, bu anlamlı tarihin milletin gazilere duyduğu derin vefanın bir sembolü olduğunu belirtti.

Belediye Başkanı Özdemir, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Üzerinde yaşadığımız bu toprakların vatan kılınması ve ay yıldızlı şanlı bayrağımızın göklerde özgürce dalgalanması, şehitlerin ve gazilerin emsalsiz fedakârlıklarının bir sonucudur. 'Ölürsek şehit, kalırsak gazi oluruz' inancıyla vatan savunmasına koşan kahramanlar, milli varlığın ve bağımsızlığın en büyük teminatıdır. Onların yazdığı kahramanlık destanları, sadece geçmişin değil, aydınlık geleceğin de en güçlü dayanağıdır.

Düşen en büyük görev; gazilerin canları pahasına savunduğu bu kutsal vatanı korumak, birlik ve beraberliği güçlendirerek ülkeyi her alanda daha da ileriye taşımaktır. Onların gösterdiği cesaret, yarınların teminatı olan gençlere daima rehberlik edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitleri ve ebediyete irtihal etmiş kahraman gazileri rahmet ve minnetle yâd ediyorum. Hayatta olan kıymetli gazilere aileleriyle birlikte sağlıklı, huzurlu ve uzun ömürler diliyor, 19 Eylül Gaziler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum."

Haber: ZAFER ARSLAN

Önceki Haber Niğde Belediyesi'nden Öğrencilere Eğitim Desteği
Sonraki Haber Niğde Belediye Başkanı Özdemir'den Yeni Akademik Yıl Mesajı

Yorum Yap