Lütfi Köker Bulvarı'nda 25 Milyon TL'lik Ulaşım Yatırımı
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Dulkadiroğlu Lütfi Köker Bulvarı’nda 25 Milyon TL’lik yatırımla gerçekleştirdiği asfalt serimini tamamladı. Arter çift yönlü olarak baştan sona sıcak asfaltla kaplanarak ulaşım konforu artırıldı.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, şehir genelinde ulaşım altyapısını daha güvenli, konforlu ve modern hale getirmek amacıyla gerçekleştirdiği yol ve asfalt yatırımlarını sürdürüyor. Şehir merkezi, ilçeler ve kırsal mahallelerde çalışmalarını sürdüren belediye, araç trafiğinin yanı sıra yaya ulaşımını da kolaylaştıran düzenlemelerle ulaşım standardını yükseltiyor. Bu kapsamda Dulkadiroğlu Bahçelievler Mahallesi’nde bulunan ve şehrin önemli ulaşım arterlerinden biri olan Lütfi Köker Bulvarı’nda başlatılan kapsamlı yenileme çalışmalarında önemli bir aşama geride bırakıldı.
Çift Kat Asfalt Serimi Tamamlandı
Yol Yapım, Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı koordinesinde yürütülen çalışmalar kapsamında, Lütfi Köker Bulvarı’nın çift yönlü yol güzergâhında birinci ve ikinci kat sıcak asfalt serimi tamamlandı. Çalışmalar kapsamında arterin tamamında toplam 8 bin 500 ton sıcak asfalt kullanıldı. Yaklaşık 25 Milyon TL’lik yatırımla gerçekleştirilen asfalt çalışmalarıyla birlikte Lütfi Köker Bulvarı, daha dayanıklı, güvenli ve konforlu bir ulaşım altyapısına kavuşturuldu. Asfalt seriminin tamamlanmasının ardından yol çizgi uygulamaları da gerçekleştirilerek arterin ulaşım güvenliği ve görsel standardı yükseltildi.
Yaya Ulaşımı da Konforlu Hale Getirildi
Belediye tarafından arterde yalnızca araç ulaşımına yönelik değil, yayaların kullanımını kolaylaştıracak düzenlemelere de yer verildi. Bu kapsamda bulvar boyunca planlanan yürüyüş yolu imalatları tamamlandı. Yol ve yaya ulaşımındaki çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte Lütfi Köker Bulvarı hem sürücüler hem de yayalar açısından daha güvenli ve konforlu bir ulaşım güzergâhı oldu.
Son Dokunuşlarla Proje Tamamlanacak
Lütfi Köker Bulvarı’ndaki yenileme çalışmaları, gerçekleştirilecek son düzenlemelerin ardından tamamlanacak. Projenin kalan bölümünde kavşak düzenlemeleri, peyzaj uygulamaları ve aydınlatma elemanlarının yenilenmesi gerçekleştirilecek. Böylece asfalt ve yol çizgi çalışmalarının yanı sıra yaya yolları, kavşaklar, peyzaj ve aydınlatma düzenlemeleriyle birlikte bulvarın ulaşım ve şehircilik standardının bir bütün olarak yükseltilmesi sağlanacak.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Haberleri
- 26-08-202610:38 Öykü Gürman, Perşembe Günü Kafum'da Sahne Alacak
- 26-08-202603:12 Ağustos Fuarı'nda Çelik Konseri Coşkusu
- 26-08-202603:12 Elbistan'a 500 Milyon TL'lik Dev Ulaşım Yatırımı
- 25-08-202619:45 Lütfi Köker Bulvarı'nda 25 Milyon TL'lik Ulaşım Yatırımı
- 25-08-202619:45 Pazarcık'ta 150 Milyon TL'lik Asfalt Yatırımı
- 25-08-202604:56 Dulkadiroğlu Yahya Kemal'de Asfalt Çalışmaları
- 24-08-202621:30 Kahramanmaraş Ağustos Fuarı 1,7 Milyon Ziyaretçiyi Ağırladı
- 24-08-202621:30 Kafkas Kültürü Ağustos Fuarı'nda Sergilendi
- 24-08-202614:05 Dilek Cesur'dan Ağustos Fuarı'nda Aile ve Çocuk Söyleşisi
- 24-08-202614:05 Akıllı Tavşan Momo, Ağustos Fuarı'nda Çocuklarla Buluştu

