TÜRKİYE YÜZYILI’NDA İLK DERSİMİZ KARDEŞLİK…

Vali Uğur Turan, 100. Yıl İlkokulu’nda 14 Eylül 2026 Pazartesi günü düzenlenen 2026–2027 Eğitim Öğretim Yılı İlköğretim Haftası Açılış ve Kutlama Programı’na katıldı.

Yeni eğitim öğretim yılı, il genelindeki 268 okulda 51.312 öğrenci ve 3.823 öğretmenle ilk ders zilinin çalmasıyla başladı. “Mayamız Birlik, İlk Dersimiz Kardeşlik” temasıyla başlayan yeni eğitim öğretim yılının ilk dersinde öğrencilerle kardeşlik, birlik ve beraberliğin önemi vurgulandı.

Vali Uğur Turan, il protokolü ve öğrencilerle birlikte ilk ders zilini çaldı. Vali; öğrencilere, öğretmenlere ve velilere sağlık, huzur ve başarılarla dolu bir eğitim öğretim yılı dileğinde bulundu.

Programın ardından, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan Sıfır Atık Proje Sergisi’ni gezen Vali Uğur Turan, daha sonra sınıfları ziyaret ederek öğrencilerle bir araya geldi.

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli doğrultusunda geleceğe hazırlanan öğrencilerin ilk gün heyecanına ortak olan Vali, yeni eğitim öğretim yılının ülke ve Kırklareli için hayırlı olması temennisinde bulundu.

Haber: Dursun BÖLÜK

Önceki Haber Vali Uğur Turan'ın 2026-2027 Eğitim Öğretim Yılı Mesajı
Sonraki Haber Kırklareli İl Encümeni Toplantısı Gerçekleştirildi

Yorum Yap