Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün Kurtuluş Savaşı’nı başlatmak üzere Samsun’a çıkışının 107. yıldönümünü gurur ve coşkuyla kutluyoruz. Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ün 19 Mayıs 1919 günü Samsun’da, devletimizin, bağımsız Türk Milletinin birlik ve beraberliğinin tesisi için başlattığı bağımsızlık hareketi milletimizin azim ve kararlılığı ile birleşerek tüm yurda yayılmış ve milli mücadele sonucunda zaferle sonuçlanmıştır.

Milli mücadelemizin başlangıç noktası olan 19 Mayıs gençlerimize bayram olarak hediye edilmiş ve ülkemizin geleceği Türk gençliğine emanet edilmiştir. Dün olduğu gibi bugün de ülkemizin bölünmez bütünlüğüne kastedecek güçlere karşı devleti siz gençler koruyacak, muasır medeniyetler seviyesinin üzerine sizler taşıyacaksınız.

Bu düşüncelerle, Kurtuluş Savaşı'mızın lideri Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve kahraman silah arkadaşları başta olmak üzere vatanımızın bölünmez bütünlüğü, aziz milletimizin birlik ve beraberliği için canlarını feda eden tüm kahramanlarımızı rahmet, minnet ve saygıyla yâd ediyor, sevgili gençlerimiz başta olmak üzere tüm vatandaşların "19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı" kutluyorum.

Önceki Haber Kurumlar Arası Voleybol Turnuvası Kupa Töreni Gerçekleştirildi
Sonraki Haber 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Yorum Yap