Kurtuluş Savaşının en önemli dönüm noktası olan 23 Nisan 1920, milletin bağımsızlık ve özgürlük iradesini tüm dünyaya ilan ettiği tarihtir.

Milleti ortak bir hedef etrafında bir araya getiren ilk Meclis, vatan sevgisinin, birlik ve beraberliğin, hür yaşama uğruna sergilenen fedakârlığın en güzel timsali olmuştur.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ilk başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından geleceğin güvencesi olan çocuklara ve tüm dünya çocuklarına bayram olarak armağan edilen 23 Nisan günü, ecdadın gelecek nesillere ne kadar değer verdiğini ve onlara ne kadar güvendiğini ortaya koymaktadır.

Çocuklar bu güzel vatanın umudu, neşesi ve geleceğidir. Onların gözlerindeki ışıltı, kalplerindeki temiz sevgi ve bitmek tükenmek bilmeyen merakları, ülkenin yarınlarını şekillendirecek en değerli hazinedir. Çocukların sağlıklı, mutlu, eğitimli ve özgür bireyler olarak yetişmesi, en büyük gayedir.

Bu duygu ve düşüncelerle, bu bayramı hediye eden başta Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm aziz şehitler rahmet ve minnetle anılmakta, kahraman gazilere de şükranlar sunulmaktadır. Çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyorum.

Önceki Haber Kaymakam Fatih Yılmaz'dan Ramazan Bayramı Mesajı
Sonraki Haber Kaymakam Fatih Yılmaz'ın 19 Mayıs Mesajı

Yorum Yap