Bugün, Gazi Meclisimizin açılışının 106. yıl dönümüne ulaşmanın yanı sıra, dünyada çocuklara armağan edilen ilk ve tek bayram olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı büyük bir gururla kutluyoruz.

23 Nisan 1920; sadece bir tarih değil, "Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir!" nidasıyla bağımsızlığımızın mühürlendiği, millî iradenin şahlandığı bir dönüm noktasıdır.

Eğitim camiası olarak evlatları sadece bugüne değil, yarının güçlü Türkiye'sine hazırlıyoruz. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile temel amacımız; millî ve manevi değerlerini özümsemiş, erdemli, şahsiyetli ve dünya ile rekabet edebilen yetkin nesiller yetiştirmektir. Çocukların zihinlerini bilgiyle donatırken, kalplerini de şefkat ve adaletle beslemeyi hedefliyoruz.

Sevgili çocuklar; sizde, bu toprakların umudu, yarınlarımızın mimarlarısınız. Gözlerinizdeki ışık, azmimiz; neşeniz ise en büyük mutluluğumuzdur. Sizlerin bilgiyle, sevgiyle ve milli değerlerle yetişmesi, güçlü bir Türkiye'nin teminatıdır. Geleceğe umutla bakmamızın en büyük nedeni sizlersiniz.

Bu anlamlı gün vesilesiyle; başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanımız uğruna canlarını feda eden tüm aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyorum.

Tüm çocukların ve milletin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun!

Asım Sultanoğlu

İl Millî Eğitim Müdürü

Haber: Nejdet Işık

Önceki Haber PIKTES Aile Seminerleri Büyük İlgi Gördü
Sonraki Haber İl Millî Eğitim Müdürlüğünde Temsili Devir Teslim Töreni Yapıldı

Yorum Yap