Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Dr. Emre Topoğlu, ilde gerçekleştirdiği ziyaretler kapsamında Şehit Mehmet Gök Halk Eğitimi Merkezi ile Olgunlaşma Enstitüsünü ziyaret ederek yürütülen çalışmaları yerinde inceledi. Ziyaretlerinde kendisine İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu eşlik etti.

Şehit Mehmet Gök Halk Eğitimi Merkezinde yürütülen kurs ve eğitim faaliyetleri hakkında bilgi alan Genel Müdür; merkez yöneticileri, öğreticiler ve kursiyerlerle bir araya gelerek çalışmalar üzerine değerlendirmelerde bulundu.

Olgunlaşma Enstitüsünü de ziyaret eden Genel Müdür; geleneksel el sanatlarının yaşatılması, kültürel mirasın gelecek nesillere aktarılması ve mesleki becerilerin geliştirilmesine yönelik çalışmaları inceledi. Atölyeleri ziyaret ederek usta öğreticiler ve çalışanlardan bilgi aldı.

Ziyaretlerde, hayat boyu öğrenme faaliyetlerinin niteliğinin artırılması ve vatandaşların eğitim imkânlarına erişiminin güçlendirilmesine yönelik değerlendirmelerde bulunuldu. Hayat boyu öğrenmenin bireylerin bilgi ve becerilerini geliştirmelerine, değişen ihtiyaçlara uyum sağlamalarına ve toplumsal gelişime katkı sunmasına dikkat çekilerek, eğitim fırsatlarının her yaşta ve her birey için erişilebilir kılınmasının önemi vurgulandı.

Önceki Haber Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Dr. Emre Topoğlu, Vali Önder Bakan'ı Ziyaret Etti
Sonraki Haber Amasya'da Eğitim Müfettişleri Sene Başı Toplantısı Yapıldı

Yorum Yap