DÜZCE ÖĞRETMEN AKADEMİLERİ BAŞLIYOR
Bakanlığımız tarafından öğretmenlerimizin mesleki, kültürel, sanatsal ve düşünsel gelişimlerini desteklemek amacıyla hayata geçirilen Öğretmen Akademileri Projesi, Düzce'de başlıyor.
Müdürlüğümüz koordinasyonunda mayıs ayı itibarıyla başlayacak akademiler kapsamında Şehir ve Kültür Akademisi, Biyografi Akademisi, Edebiyat Akademisi ile Türk İslam Düşüncesi ve Bilimi Akademisi öğretmenlerimizle buluşacak.
Akademilerde; tarihî kimliği ve kültürel dokusuyla öne çıkan mekânlarda akademisyenler, yazarlar, sanatçılar ve alanında uzman isimler tarafından söyleşiler, canlı performanslar, tanıtım programları ve kültürel geziler gerçekleştirilecek.
Şehir ve Kültür Akademisi kapsamında öğretmenlerimiz; "Düzce Tarihine Yolculuk", "Renklerin Dansı Ebru", "Düzce Lezzet Atlası", "Cumhuriyet Dönemi Gazeteleri ve Arşivlerden Eğitimde Düzce" ile "Düzce Kültür Rotası: Yol Hikâyelerinde Düzce" başlıklarında Düzce'nin tarihî, kültürel ve yerel değerlerini farklı yönleriyle tanıma imkânı bulacak.
Edebiyat Akademisi programında "Edebiyat ile Başlıyoruz", "Sihirli Bir Dokunuş: Edebiyat", "Dilden Dile Birlikteyiz", "Okuyun, Okutun, Dönüştürün", "Roman Kahramanları ile Hayatı Buluyoruz" ve "Düzce'nin İz Bırakanları" başlıkları altında edebiyatın bireysel ve toplumsal hayattaki yeri ele alınacak. Programda Marcus Aurelius Antoninus, Cevdet Canbulat, Avni Akyol ve Necmi Hoşver gibi Düzce ile bağı bulunan isimlere de yer verilecek.
Biyografi Akademisi kapsamında ise "Koca Bir Çınar Enver Konukçu ve Tarih", "Kızımın Gözünden Rıfat Ilgaz", "Düzce'nin İcat Çıkaran Adamı Kum Mucit", "Düzce'nin Edebi Yüzü: Prof. Dr. İlhan Genç", "Düzce'nin Ekran Yüzü: Nurullah Çelebi" ve "Hayatı Hecelemek: Hayrullah Altay" başlıklarıyla şehrin hafızasında iz bırakan isimler öğretmenlerimizle buluşturulacak.
Türk İslam Düşüncesi ve Bilimi Akademisi programında da "Türk-İslam Medeniyeti ve Düşünce Dünyasının Temelleri", "İslam Medeniyetinin Doğuşu ve Yükseliş Serüveni", "Türk-İslam Medeniyetinde Karakter İnşası ve Ahlak Estetiği", "İslam Düşüncesinde Nefis Teorisi ve Modern İnsanın Kimlik Arayışı", "İslam Düşüncesi Perspektifinden Yapay Zekâ ve Etik" ile "Öğrenci Korosu ile Tasavvuf Musikisi Yolculuğu" başlıklarında etkinlikler düzenlenecek.
Akademi etkinliklerine katılmak isteyen öğretmenlerimizin başvuru formunu doldurmaları gerekmektedir.
Başvuru Formu:
Öğretmenlerimizin kültürel birikimlerine, mesleki gelişimlerine ve düşünce dünyalarına katkı sunması amaçlanan Öğretmen Akademileri'nin ilimize hayırlı olmasını diliyoruz.
Düzce Milli Eğitim Haberleri
- 08-05-202621:49 DÜZCE GÜZEL SANATLAR LİSESİNDEN SENE SONU TÜRK HALK MÜZİĞİ KONSERİ
- 08-05-202621:49 DÜZCE ÖĞRETMEN AKADEMİLERİ BAŞLIYOR
- 08-05-202614:21 81 İl Çalıkuşu Düzce e-Dergisi'nin 27. Sayısı Yayınlandı
- 07-05-202616:03 Düzce'de Bilişim Rüzgârı: GençTek Maarif Bilim Günü'nde Teknoloji Şöleni
- 05-05-202619:10 Aile Eğitim Bülteni'nin Mayıs Sayısı Yayınlandı
- 05-05-202619:10 Mesleki Yeterlilik Sınavları'nda e-Sınav Dönemi Başladı
- 05-05-202611:43 Milletvekili Ercan Öztürk, Gölyaka'da Öğrencilerle Buluştu
- 29-04-202622:21 Düzce'de Kut'ül Amare Zaferi Anma Programı Düzenlendi
- 28-04-202623:50 Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden Velilere Dijital Rehberlik Semineri
- 28-04-202608:59 2026 İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı Sonuçları Yayınlandı

