Deprem ve Zemin İstişare Toplantısı Palandöken'de Gerçekleşti
Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Deprem ve Zemin İstişare Toplantısı”, Palandöken Kayak Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Toplantıda konuşan Vali Aydın Baruş, zemin ve yapılaşma konusunun ortak bir sorumluluk olduğuna dikkat çekerek şu ifadelere yer verdi:
“Burada bizi bir araya getiren şey, üzerinde yaşadığımız toprağa, insanımıza ve gelecek nesillere karşı duyduğumuz sorumluluk bilincidir. Erzurum, sismik açıdan aktif bir kuşakta yer almakta olup bu durum bizler için hem bir risk hem de önemli bir sorumluluk anlamına gelmektedir. Zemin etüdü, yalnızca teknik bir zorunluluk değil, doğrudan insan hayatını koruyan bir güvence mekanizmasıdır. Ülkemizde yaşanan depremler, yapı-zemin ilişkisinin ne denli hayati olduğunu ve denetim süreçlerinin önemini açıkça ortaya koymuştur. Bu nedenle zemin etüt uygulamalarının standartlaştırılması, denetimin etkinleştirilmesi ve uygulama birliğinin sağlanması büyük önem taşımaktadır. Bilimin rehberliğinde, kurumlar arası koordinasyonu güçlendirerek ve elde edilen verileri sahaya yansıtarak daha güvenli şehirler inşa etmek mümkündür. Erzurum’da alınacak kararların ülkemiz için de örnek teşkil edeceğine inanıyorum. Binalarımızı yaşamak için inşa etmek zorundayız.”
Toplantı, akademisyenler ve ilgili kurum yöneticilerinin sunumlarıyla devam etti.
Erzurum Valiliği Haberleri
- 24-05-202619:51 Downhill Türkiye Şampiyonası Yarışları Palandöken'de Gerçekleştirildi
- 23-05-202621:35 Vali Aydın Baruş Uzundere'de İncelemelerde Bulundu
- 23-05-202621:35 Vali Aydın Baruş, Tortum İlçesinde İncelemelerde Bulundu
- 22-05-202622:41 Hınıs'ta Jandarma Hizmet Binası Törenle Açıldı
- 22-05-202600:02 Vali Aydın Baruş, Gözütok Metal’i Ziyaret Etti
- 22-05-202600:02 Vali Aydın Baruş Birleşim Pano'yu Ziyaret Etti
- 18-05-202621:01 Türk Mutfağı Haftası Programına Vali Aydın Baruş Katıldı
- 16-05-202601:47 Temsili Askerlik Uygulaması Programına Katılım Gerçekleşti
- 16-05-202601:47 Vali Baruş, Anayasa Mahkemesine Bireysel Başvurunun Etkilerini İnceledi
- 15-05-202603:28 İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, İhtisas Akademisi'26 Programında Gençlerle Buluştu

