Bakan Yardımcısı M. Bilal Macit Hatay'da İncelemede Bulundu

Millî Eğitim Bakan Yardımcısı M. Bilal Macit, Hatay'daki eğitim yatırımları, okul ziyaretleri ve eğitim yöneticileriyle gerçekleştirilen değerlendirme toplantıları kapsamında bir dizi ziyaret ve incelemede bulundu.
Program kapsamında ilk olarak Samandağ ilçesi Tekebaşı Mahallesi'nde yapımı tamamlanan Niyazi Develi Anaokulunun açılış töreni gerçekleştirildi.
Açılış törenine Millî Eğitim Bakan Yardımcısı M. Bilal Macit'in yanı sıra Samandağ Kaymakamı Emre Dündar, İl Müdürü Dr. Harun Tüysüz, Samandağ İlçe Millî Eğitim Müdürü Erdem Yaşar, Dosteli Yardım Eğitim ve Kültür Vakfı yetkilileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Niyazi Develi Anaokulu Eğitim Ailesine Kazandırıldı
Deprem sonrasında eğitim altyapısının güçlendirilmesi ve çocukların nitelikli eğitim ortamlarına kavuşması amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında eğitim hayatına kazandırılan 3 derslikli Niyazi Develi Anaokulu, düzenlenen törenle hizmete açıldı.
Okulun yapımına ilişkin olarak 31 Temmuz 2025 tarihinde imzalanan protokol doğrultusunda, hafriyat ve su basmanı çalışmaları Samandağ Kaymakamlığı tarafından, diğer yapım çalışmaları ise Dosteli Yardım, Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından gerçekleştirildi.
Törende konuşan İl Müdürü Dr. Harun Tüysüz, okulun yalnızca fiziki bir yapıdan ibaret olmadığını belirterek, çocukların ilk eğitim yolculuklarına başlayacakları önemli bir eğitim yuvasının daha Hatay'a kazandırılmasının mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.
Dr. Harun Tüysüz, okul öncesi eğitimin çocukların akademik gelişimlerinin yanı sıra sosyal, duygusal ve kültürel gelişimleri açısından da büyük önem taşıdığını vurgulayarak, her çocuğun nitelikli okul öncesi eğitime erişimini sağlama hedefi doğrultusunda çalışmaların sürdürüldüğünü belirtti.
Hatay'ın 6 Şubat depremlerinin ardından eğitim altyapısını yeniden ayağa kaldırma sürecinde devlet, millet, hayırseverler ve tüm paydaşların güçlü bir dayanışma içerisinde olduğunu ifade eden İl Müdürü, Niyazi Develi Anaokulunun da bu dayanışmanın anlamlı eserlerinden biri olduğunu söyledi.
Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'ne de değinen Dr. Harun Tüysüz, çocukların yalnızca bilgiyle değil; değerleri, özgüvenleri, üretkenlikleri ve güçlü karakterleriyle geleceğe hazırlanmasının önemine dikkat çekti.
Konuşmaların ardından gerçekleştirilen kurdele kesimiyle Niyazi Develi Anaokulu eğitim öğretim hizmetine açıldı. Bakan Yardımcısı M. Bilal Macit, beraberindeki heyetle birlikte okulu gezerek öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi.
Samandağ'da Okul Ziyaretleri ve Eğitim Yatırımları İncelendi
Açılış programının ardından Bakan Yardımcısı M. Bilal Macit, Samandağ Tekebaşı Ortaokulunu ziyaret etti. Okulda eğitim faaliyetleri hakkında bilgi alan Macit, öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi.
Programın devamında, devlet yatırımı olarak yapımı tamamlanan 24 derslikli Yüksel Acun Anadolu Lisesi ve spor salonunda incelemelerde bulunuldu. Eğitim yatırımı hakkında yetkililerden bilgi alan Bakan Yardımcısı, okulun fiziki imkânlarını yerinde değerlendirdi.
Öğretmenlerle Bir Araya Geldi
Bakan Yardımcısı M. Bilal Macit daha sonra Antakya Şehit İlker Uylas İlkokulunu ziyaret ederek öğretmenlerle bir araya geldi.
Gerçekleştirilen buluşmada eğitim öğretim süreçleri, okulların ihtiyaçları ve sahadaki uygulamalar hakkında değerlendirmelerde bulunuldu.
İl Millî Eğitim Müdürlüğünde Eğitim Yatırımları Değerlendirildi
Program kapsamında İl Müdürlüğünü de ziyaret eden Bakan Yardımcısı M. Bilal Macit, burada ilde yürütülen eğitim yatırımları ve devam eden çalışmalarla ilgili Eğitim Yatırımları Brifingi aldı.
Toplantıda Hatay'ın eğitim altyapısının güçlendirilmesine yönelik yatırımlar, tamamlanan ve devam eden çalışmalar ile eğitim öğretim süreçlerine ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu.
İl Müdürü Dr. Harun Tüysüz ve il müdürlüğü yöneticilerinin katıldığı toplantıda, ildeki eğitim yatırımlarının mevcut durumu ve önümüzdeki döneme ilişkin çalışmalar ele alındı.
Programın son bölümünde Bakan Yardımcısı M. Bilal Macit, Hatay Valiliğini ziyaret ederek Vali Mustafa Masatlı ile bir araya geldi.
Hatay'da gerçekleştirilen program kapsamında; eğitim yatırımlarının yerinde incelenmesi, okulların ihtiyaçlarının değerlendirilmesi ve eğitim öğretim süreçlerine ilişkin istişarelerde bulunulmasıyla ilde eğitimin niteliğinin ve fiziki altyapısının daha da güçlendirilmesine yönelik çalışmalar değerlendirildi.
Hatay Milli Eğitim Haberleri
- 27-09-202601:02 İL MÜDÜRLÜĞÜMÜZDE DEĞERLENDİRME VE İSTİŞARE TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 23-09-202615:31 Vali Mustafa Masatlı'dan Gülderen Anadolu Lisesi Ziyareti
- 17-09-202618:06 Hatay'da Öğrencilerden Filistinli Çocuklar İçin Barış Çağrısı
- 16-09-202619:41 Bakan Yardımcısı M. Bilal Macit Hatay'da İncelemede Bulundu
- 14-09-202615:42 2026-2027 Eğitim Öğretim Yılı Açılış Töreni Düzenlendi
- 13-09-202602:31 İl Müdürü Dr. Harun Tüysüz'den Yeni Eğitim Yılı Mesajı
- 13-09-202602:31 Hatay'da 2026-2027 Eğitim Öğretim Yılı Hazırlıkları Tamamlandı
- 10-09-202600:15 Defne'de 2026-2027 Eğitim Öğretim Yılı Hazırlık Toplantısı
- 08-09-202618:35 Yayladağı'nda İlçe Milli Eğitim Müdürleri Toplantısı Yapıldı
- 08-09-202618:35 PISA 2025 Sonuçları: Türkiye Eğitimde Yükselişini Sürdürdü

