Akdağmadeni'nde Gençler 'TEK Maraton' Etkinliğinde Buluştu

Müdürlük bünyesindeki Akdağmadeni Kazım Karabekir Fen Lisesi ev sahipliğinde, ilçedeki tüm liselerin katılımıyla "TEK Maraton - Eğitim Teknolojileri Fikir Maratonu" düzenlendi. MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü (YEĞİTEK) Gençtek projesi kapsamında gerçekleştirilen etkinlik, geleceğin mimarı olan gençlerin elinde büyük bir inovasyon hareketine dönüştü.
İlçe yönetiminden genç mucitlere tam destek
Akdağmadeni İlçe Millî Eğitim Müdürü Ersoy Ceylan ve şube müdürlerinin yakından takip ettiği etkinlikte, protokol üyeleri takımların stantlarını tek tek ziyaret etti. Öğrencilerle bir araya gelerek projeleri inceleyen ilçe yönetimi, sergilenen özgün fikirleri takdir ederek gençleri tebrik etti.
Akran öğrenme modeli ile yenilikçi fikirler yarıştı
Tamamen "akran öğrenme modeli" üzerine kurgulanan maratonda, farklı liselerden bir araya gelen gençler eğitimde karşılaşılan sorunlara teknolojik ve pratik çözümler üretti. Takımlar halinde koordineli bir şekilde çalışan öğrenciler; yapay zekâ destekli araçlardan zenginleştirilmiş dijital materyallere kadar çok sayıda yenilikçi proje geliştirerek jüri önünde başarılı sunumlara imza attı.
Gençlerin takım çalışması, problem çözme ve tasarım odaklı düşünme becerilerini geliştiren, aynı zamanda ilçede güçlü bir eğitim sinerjisi oluşturan TEK Maraton, gerçekleştirilen ödül töreni ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.
Yarışmaya katılan, fikir üreten ve emeği geçen tüm okulları, idarecileri, öğretmenleri ve sevgili öğrencileri tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.
Yozgat Milli Eğitim Haberleri
- 26-05-202603:19 Yönetici Yetiştirme Seminerinin İkinci Haftası Tamamlandı
- 25-05-202618:52 Yozgat Nida Tüfekçi Güzel Sanatlar Lisesi'nden Anlamlı Tiyatro Gösterisi
- 25-05-202618:52 Yerköy'de İlkokul Öğrencilerine Yönelik TRT Sinema Etkinliği Düzenlendi
- 22-05-202623:28 Şehit Gökhan Peker Anaokulunda Anma Programı Düzenlendi
- 22-05-202623:28 Akdağmadeni'nde Gençler 'TEK Maraton' Etkinliğinde Buluştu
- 22-05-202615:46 Fatma Temel Turhan BİLSEM'de 4006 Bilim Fuarı Açıldı
- 22-05-202615:46 Anadolu Mektebi Yazar Okumaları Projesi Kapanış Programı Yapıldı
- 22-05-202600:44 Kültürel Miras Geleceğe Taşınıyor: Okullarda Çocuk Oyunları Şenliği
- 21-05-202617:15 Mimar Sinan MTAL'de Bilim Rüzgârı: TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı Açıldı
- 21-05-202617:15 Sorgun İlçesinde TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarları Açıldı

