Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında, bakanlığın sorumluluk alanında yer alan afetten etkilenen bireylere psikososyal destek hizmeti sunma kapasitesini artırmak ve çözüm ortaklarıyla iş birliğini güçlendirmek amacıyla eğitim faaliyetlerine devam edilmektedir. Bu kapsamda, eğitmenler tarafından AFAD gönüllülerine Psikolojik İlk Yardım Eğitimi verilmiştir.

Afet ve afet sonrası dönem, bireylerin kendilerini en çaresiz hissettikleri süreçlerden biridir. Bu süreçte afetten etkilenen bireylerin kendi baş etme becerilerini güçlendirmeleri, yaşadıkları travmaların etkilerini en aza indirerek yeniden hayata tutunmaları ve geleceklerini güvenle inşa edebilmeleri büyük önem taşımaktadır.

Bu doğrultuda, sahada görev alacak personelin doğru müdahale yöntemleri konusunda bilgi ve becerilerini geliştirmek, bilinçli ve etkili uygulamalar gerçekleştirmelerini sağlamak amacıyla eğitimler kararlılıkla sürdürülmektedir.

Önceki Haber Çocuk Hizmetleri Personeline Eğitim Programı Düzenlendi
Sonraki Haber Koruyucu Aile Günü'nde Çocukların Önemi Vurgulandı

Yorum Yap