66. Kurtdereli Yağlı Güreşleri'nde Başpehlivan Mustafa Taş Oldu
Türk güreş tarihinin unutulmaz ismi Kurtdereli Mehmet Pehlivan’ın anısını yaşatmak amacıyla bu yıl 66’ncısı düzenlenen Geleneksel Kurtdereli Mehmet Pehlivan Yağlı Güreşleri, 21-23 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirildi.
CW Enerji Türkiye Yağlı Güreş Ligi’nin önemli etaplarından biri olan Kurtdereli Güreşleri, yoğun katılım ve çekişmeli mücadelelere sahne oldu. Güreşlere; minik boydan baş boyuna kadar 1406 güreşçi katıldı.
Müsabakaları; Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, Balıkesir milletvekilleri, Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği Başkanı ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Büşra Özdemir, Karesi Kaymakamı Murat Büyükköse, Karesi Belediye Başkanı Mesut Akbıyık, Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu Başkanı İbrahim Türkiş, Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürü Adem Özalp, il ve ilçe protokolü, siyasi parti temsilcileri, ilçe belediye başkanları, yönetim kurulu üyeleri, güreş ağaları ve davetliler takip etti.
Güreşseverlerin ilgiyle takip ettiği organizasyonda, minik boylardan başpehlivanlığa kadar farklı kategorilerde müsabakalar gerçekleştirildi. Özellikle büyük orta, başaltı ve başpehlivanlık karşılaşmaları büyük heyecana sahne oldu.
Kurtdere Er Meydanı’nda üç gün boyunca devam eden mücadelelerin ardından başpehlivanlık finalinde rakibini mağlup eden Mustafa Taş, 66. Geleneksel Kurtdereli Mehmet Pehlivan Yağlı Güreşleri’nin başpehlivanı oldu ve altın kemerin sahibi oldu.
Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürü Adem Özalp, Kurtdereli Güreşleri’nin yalnızca bir spor organizasyonu olmadığını belirterek, “Bu meydan, geçmişten bugüne taşınan güçlü bir geleneğin yaşatıldığı önemli bir buluşma noktası. Kurtdereli Mehmet Pehlivan’ın adını ve güreş anlayışını yaşatırken, gençlerimizin ata sporumuzla buluşmasına da vesile oluyoruz. Kurtdere’de oluşan bu atmosferin, Balıkesir’in spor kültürüne ve yağlı güreşin geleceğine önemli katkılar sunduğuna inanıyorum” ifadelerini kullandı.
Balıkesir Gençlik ve Spor Haberleri
- 05-10-202613:56 FARKINDALIK TİYATRO GÖSTERİMLERİ GSB BALIKESİR YURTLARINDA GERÇEKLEŞTİRİLDİ
- 01-10-202604:21 Amatör Spor Haftası 5-11 Ekim’de Kutlanacak
- 24-09-202613:24 İŞKUR Toplum Yararına Programı(TYP) Başvuru Şartları ve Detayları
- 23-09-202615:10 2026-2027 Okul Spor Faaliyetleri Başvuru Süreci Başladı
- 18-09-202616:00 Balıkesirli Genç Şiir Okuma Yarışmasında Türkiye Birincisi Oldu
- 17-09-202617:45 Balıkesir GSB Yurtlarında Öğrencilere Çok Yönlü Destek
- 15-09-202613:40 Balıkesir'de Üniversite Öğrencilerine Karşılama Desteği
- 08-09-202618:14 2026-2027 GSB Yurt Başvuru Sonuçları Açıklandı
- 07-09-202604:11 18. İsmail Akçay Yol Koşusu Balıkesir'de Düzenlendi
- 07-09-202604:11 Balıkesir'in Kurtuluşu Spor Etkinlikleriyle Kutlandı

