Türk atletizm tarihinin efsane maratoncularından, Balıkesir’in yetiştirdiği değerli sporculardan İsmail Akçay adına bu yıl 18’incisi düzenlenen İsmail Akçay Yol Koşusu, büyük bir heyecanla gerçekleştirildi.

Türkiye Atletizm Federasyonu, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ve Altıeylül Belediyesi iş birliğiyle organize edilen 10 kilometrelik yarışın startı Atatürk Stadyumu’ndan verildi. Kadın ve erkek kategorilerinde düzenlenen yarışa 16 yaş ve üzerindeki yerli ve yabancı sporcular katıldı. Balıkesir’in spor kültürüne önemli katkı sunan organizasyon, sporseverlerin yoğun ilgisiyle karşılandı.

Yarışın başlangıcı protokol üyeleri tarafından verildi. Etkinliğe protokol üyeleri, sporcular ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürü Adem Özalp, "Türk atletizminin önemli isimlerinden, olimpiyat dereceli efsane maratoncumuz İsmail Akçay adına düzenlediğimiz bu anlamlı organizasyonun 18’incisine ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Balıkesir’i sporun ve atletizmin merkezi yapma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Hem yurt içinden hem de yurt dışından gösterilen bu yoğun katılım, bunu bir kez daha gözler önüne serdi. Koşuya katılan, ter döken tüm sporcuları tebrik ediyor; organizasyonda emeği geçen tüm kurumlara ve vatandaşlara teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Yarış sonunda dereceye giren sporculara ödülleri protokol tarafından verildi.

Haber: Dursun BÖLÜK

Önceki Haber Balıkesir'de 30 Ağustos Zafer Bayramı Coşkuyla Kutlandı
Sonraki Haber Balıkesir'in Kurtuluşu Spor Etkinlikleriyle Kutlandı

Yorum Yap