Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından, deniz ekosisteminde istilacı tür olarak yer alan balon balığının populasyonunun azaltılması amacıyla yürütülen destekleme çalışmaları kapsamında, 2026 yılı balon balığı alımları başladı.

Akdeniz kıyılarında populasyonu hızla artan balon balıkları; balık stoklarına, av araçlarına ve deniz ekosistemine zarar vererek önemli ekonomik kayıplara neden oluyor. Bu kapsamda Bakanlık, balon balığı populasyonunun ve stoklara katılım oranlarının düşürülmesine yönelik çalışmalarını kararlılıkla sürdürüyor.

Adana'nın Akdeniz'e açılan önemli ilçelerinden Karataş'ta balon balığı avcılığı yapan balıkçılar, 2026 yılı alımlarının başlamasıyla birlikte avladıkları balon balıklarını Karataş İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne teslim etmeye başladı. Balıkçılardan sayım yapılarak teslim alınan balon balıkları, daha sonra görevli personel nezaretinde imha ediliyor.

Uygulama sayesinde, balon balığı populasyonunun azaltılmasıyla birlikte diğer balık türlerinin korunması ve sürdürülebilir balıkçılığın desteklenmesi hedefleniyor.

Balon balığı tesliminde bulunan balıkçı Süleyman Akan, destekleme miktarlarının artırılmasıyla bu yöndeki avcılığın da arttığını belirterek, “Devletimizin verdiği destekle hem denizlerimizi koruyoruz hem de balon balığı populasyonunun azalmasına katkı sağlıyoruz. Bu sayede diğer balık türlerinin yumurtlama ve çoğalma şansı artacaktır

Haber: Walaa Hamza

Önceki Haber Kırsalda 32 Üreticiye Makine Desteği Sağlandı
Sonraki Haber TAKE Projesi Kapsamında Üreticilere 26 Milyon TL Ayçiçeği Tohumu Dağıtıldı

Yorum Yap