2026-2027 Eğitim Öğretim Yılı Sene Başı Rehber Öğretmenler Toplantısı Gerçekleştirildi
28
Güncelleme : 28.09.2026 12:55
Yayın : 28.09.2026 12:06

2026-2027 Eğitim Öğretim Yılı Sene Başı Rehber Öğretmenler Toplantısı; İl Emniyet Müdürü Tamer Taş, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ahmet Baydar, İl Millî Eğitim Müdürümüz Hasan Gümüş, kurum yöneticilerimiz ve rehber öğretmenlerimizin katılımıyla gerçekleştirildi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan programda İl Millî Eğitim Müdürümüz Hasan Gümüş, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ahmet Baydar ve İl Emniyet Müdürü Tamer Taş katılımcılara hitap etti. Konuşmalarda güvenli okul iklimi, koruyucu ve önleyici rehberlik çalışmaları, aile-okul ve kolluk birimleri arasındaki iş birliği, zararlı alışkanlıklarla mücadele, öğrencilerimizdeki davranış değişikliklerinin yakından takip edilmesi, rehberlik çalışmalarının önemi, öğrencilerimizin spor, sanat, kültür ile millî ve manevi değerleri destekleyen faaliyetlere yönlendirilmesi ve eğitim ile güvenlik birimleri arasındaki koordinasyonun güçlendirilmesi konuları ele alındı.

Program kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü tarafından "Gençlik Sizin Eseriniz" konulu sunum gerçekleştirildi.

Kastamonu İl Sağlık Müdürlüğü Çocuk İzlem Merkezi tarafından "Çocuk İzlem Merkezi Tanıtımı" ile "Çocuk İhmal ve İstismarı" konularında bilgilendirme yapıldı. Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) tarafından bağımlılıkla mücadele kapsamında merkezin hizmetleri ve çalışma süreçleri hakkında bilgi verildi.

Toplantının devamında Kastamonu Rehberlik ve Araştırma Merkezi Bölüm Başkanı Coşkun Bilgin tarafından rehberlik ve özel eğitim hizmetleri süreçleri, ilgili mevzuat ile 2026-2027 eğitim öğretim yılında yürütülecek çalışmalara ilişkin sunum gerçekleştirildi.

Program, yeni eğitim öğretim yılına yönelik değerlendirmelerin ardından sona erdi.

 

Önceki Haber Kastamonu İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Ahmet Baydar'dan İl İl Millî Eğitim Müdürümüz Hasan Gümüş'e Ziyaret
Sonraki Haber Cide Kaymakamı Sayın Furkan Atalık ve Tosya Kaymakamı Sayın Hüseyin Remzi Konak İl Millî Eğitim Müdürümüz Hasan Gümüş'e Ziyaret

Yorum Yap