İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tosun açılış programında yaptığı konuşmada, öğrencilerin, ailelerin ve öğretmenlerin yeni eğitim-öğretim yılı heyecanını paylaştıklarını belirtti.

Bir milletin istikbalinin nitelikli eğitimle şekillendiğini vurgulayan Tosun, "Köklerden Geleceğe" anlayışıyla hazırlanan Maarif Modeli'nin bu yıl da kararlılıkla uygulanacağını ifade etti. Milli birlik, beraberlik ve kardeşlik hukukunun güçlendirilmesi için eğitimin temel zemin olduğunu belirten İl Müdürü, öğrencilerin birbirlerinin hukukunu gözetmelerinin önemine dikkat çekti.

Adıyaman genelinde 14 Eylül Pazartesi günü itibarıyla 12.350 birinci sınıf öğrencisi ve toplam 145.698 öğrenci ders başı yaptı. Eğitim altyapısındaki iyileşmelere değinen Tosun, derslik sayısının deprem öncesine göre %19,60 artışla 7.477'ye ulaştığını ve ikili eğitim yapan okul sayısının 139'dan 2'ye düşürülerek %95,74 oranında iyileşme sağlandığını açıkladı.

Öğrencilere mesaj: Bakanlık tarafından bu yıl "Maarifin Kalbinde Oyun" temasının belirlendiğini aktaran Tosun, oyunun çocukların gelişim ve sosyalleşme süreçlerindeki önemini vurguladı.

Velilere çağrı: Eğitimde okul-aile iş birliğinin önemine değinen Tosun, "Ailemle Eğitim Yolculuğum" çalışmalarının bu yıl daha etkin yürütüleceğini belirterek velilerden destek istedi.

Öğretmenlere sesleniş: Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli rehberliğinde öğretmenlerin kutsal bir görev üstlendiğini ifade eden Tosun, yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olması temennisinde bulundu.

Haber: Nejdet Işık

Önceki Haber 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı Yayınlandı
Sonraki Haber Okul ve Çevre Güvenlik Tedbirleri Toplantısı Yapıldı

Yorum Yap