19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Valilik önünde gerçekleştirilen törende; Zonguldak Valiliği, Garnizon Komutanlığı, Zonguldak Belediye Başkanlığı ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Zonguldak Temsilciliği tarafından çelenkler Atatürk Anıtı’na sunuldu.

Çelenklerin sunulmasının ardından şehitler ve kahraman gazilerin manevi huzurunda saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Tören; Vali Osman Hacıbektaşoğlu, gaziler, aileleri, il protokolü ve vatandaşların yoğun katılımıyla gerçekleşti.

19 Eylül Gaziler Günü etkinlikleri kapsamında; Vali Osman Hacıbektaşoğlu, gaziler, il protokolü ve vatandaşlar ile birlikte Asri Mezarlık’ta bulunan Gaziler Kabristanı’nı ziyaret etti.

Kabristandaki törende, vatan uğruna canlarını ortaya koymuş gaziler ve şehitler dualarla anıldı. Vali Hacıbektaşoğlu, kabirleri tek tek dolaşarak karanfiller bıraktı.

Vali Osman Hacıbektaşoğlu ile Güney Hacıbektaşoğlu, 19 Eylül Gaziler Günü etkinlikleri kapsamında, şehit ve gazi yakınları tarafından hazırlanan seramik sergisini ziyaret etti.

Sergiyi gezen Vali Hacıbektaşoğlu ile Güney Hacıbektaşoğlu, eserleri inceleyerek çalışmalar hakkında bilgi aldı; serginin hazırlanmasında emeği geçen şehit ve gazi yakınlarına teşekkür etti.

19 Eylül Gaziler Günü etkinlikleri kapsamında Vali Osman Hacıbektaşoğlu ile Güney Hacıbektaşoğlu, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Zonguldak Şubesi’ni ziyaret etti.

Ziyaret sırasında dernek binası önünde sergilenen, savaş dönemlerini ve gazilerin kahramanlıklarını yansıtan fotoğraf ve resimleri inceleyen Vali Hacıbektaşoğlu ve Güney Hacıbektaşoğlu, sergilenen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Ziyarette yaptığı konuşmada Vali Hacıbektaşoğlu, “Bugün üzerinde özgürce yaşadığımız bu toprakları bizlere emanet eden kahraman gazilerimiz, milletimizin gurur vesilesidir. Sizlerin gösterdiği fedakârlık ve cesaret, nesiller boyu hatırlanacak ve asla unutulmayacaktır. Devletimiz her zaman gazilerimizin yanındadır. Bizler için en büyük onur, sizlere hizmet etmektir.” ifadelerini kullandı.

Vali Osman Hacıbektaşoğlu ile Güney Hacıbektaşoğlu, 19 Eylül Gaziler Günü kapsamında 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı’na katılarak muharip gazi olan Ahmet Yanık ve eşi Sevim Yanık’ı evlerinde ziyaret etti.

Ziyarette Vali Hacıbektaşoğlu ile Güney Hacıbektaşoğlu; gazi ve eşiyle bir süre sohbet etti, hâl ve hatırlarını sordu.

Gazilerin vatan ve millete yaptıkları fedakârlıkların her zaman minnet ve şükranla hatırlanacağını ifade eden Vali Hacıbektaşoğlu, gazi Ahmet Yanık ve eşi Sevim Yanık’a sağlık, huzur ve esenlik dileklerini iletti.

Önceki Haber Vali Osman Hacıbektaşoğlu Gaziler Günü'nde Buluştu
Sonraki Haber Vali Osman Hacıbektaşoğlu 'Ressam Nine'yi Ziyaret Etti

Yorum Yap