15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” etkinlikleri kapsamında Şehitlikte tören düzenlendi ve şehitlerimizin ruhuna dualar okundu.
Programa, Kaymakam Selami KAPANKAYA, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Sercan KARAÇALI, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet DURSUN, Turgutlu Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin MALİZ, İlçe Müftüsü Ömer ÇOBAN, Askerlik Şube Başkanı Personel Üsteğmen Akif BÜYÜKTOLU, Turgutlu Devlet Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Engin PABUŞÇU Türkiye Harp Malulü Gaziler, Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Turgutlu Temsilcisi Gazi Sadık ÖZDEMİR, Turgutlu Vatanseverler Derneği Şehit Aileleri ve Gaziler Bürosu Temsilcisi Gazi Üsteğmen Turgut GÜRKAŞ, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Turgutlu Temsilcisi ile resmi kurum müdürleri, siyasi parti temsilcileri, gaziler ve şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı.
Tören, aziz şehitlerimizin anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Şehitlik Camii İmamı Bilal TEZGÖREN'in okumuş olduğu Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından İlçe Müftüsü Ömer ÇOBAN tarafından yapılan dua ile devam etti.
Kaymakamımız Selami KAPANKAYA ve beraberinde ilçe protokolü tarafından şehit mezarlarına güller bırakılmasıyla program sona erdi.
Şehitlik ziyareti ardından Pazar Camii’nde Öğle Namazı öncesi tüm Şehitlerimiz için Mevlid-i Şerif ve Kur’ân-ı Kerim okundu. İlçe Müftülüğü Vaizi Özcan ARIK tarafından Hatim duası yapıldı.
Haber: Mustafa Kemal DEMİR