Tekirdağ'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Valilik binası önünde düzenlenen resmi çelenk sunma töreniyle başladı. Atatürk Anıtı'nda gerçekleştirilen törene Tekirdağ Valiliği, Garnizon Komutanlığı ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı temsilcileri katıldı.
Tören, kurumların Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Program kapsamında Tekirdağ Valisi Recep Soytürk, Şeref Defteri'ni imzaladı.
Deftere yazdığı mesajda Cumhuriyetin 103. yıl dönümünü kutlamanın gururunu yaşadıklarını belirten Vali Soytürk, Türkiye Cumhuriyeti'nin Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türk milletine bırakılan vazgeçilmez bir miras olduğunu ifade etti. Soytürk, mesajında şu ifadelere yer verdi:
Cumhuriyet, yalnızca bir yönetim şekli değil, özgürlük ve bağımsızlığımızın sembolü, bağımsızlığı ilke edinen büyük Türk milletinin karakterinin tezahürü ve şehadet mertebesine ulaşmış vatan evlatlarının emanetidir.
Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşundan bu yana geçen 103 yıl içerisinde ekonomi, sağlık, eğitim, bilim, savunma ve kültür alanlarında önemli atılımlar gerçekleştirdiğini vurgulayan Vali Soytürk, ülkenin dünyanın yükselen güçlü devletleri arasında yerini aldığını belirtti. Soytürk, vatandaşların refahını artırmak ve ülkenin kalkınmasına katkı sağlamak için var gücüyle çalışmanın en önemli görev olduğunu hatırlatarak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitleri rahmetle, gazileri ise minnetle andığını ifade etti.