Tekirdağ'ın Muratlı ilçesinde, öğrencilerin okullarına daha güvenli bir şekilde ulaşımını sağlamak amacıyla okul servis araçları şoförleri ile rehber personele yönelik kapsamlı bir eğitim programı düzenlendi.
Muratlı Kaymakamlığı koordinesinde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Emniyet Müdürlüğü iş birliğiyle Muratlı Anadolu Lisesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen eğitime toplam 19 şoför ve rehber personel katılım sağladı. 8 Ekim 2026 tarihinde yapılan programda, Muratlı İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Melek Temel ile İlçe Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memuru Özkan Durmaz eğitmen olarak yer aldı. Eğitim süresince öğrenci güvenliği, trafik kuralları ve rehber personelin sorumlulukları gibi kritik başlıklar ele alındı.
Gerçekleştirilen eğitim faaliyetinin ardından, ilçe genelinde hizmet veren 11 okul servis aracına yönelik detaylı inceleme ve denetim gerçekleştirildi. Denetimler kapsamında araçların mevzuata uygunluğu, güvenlik donanımları ve gerekli evrakları kontrol edildi.