Malatya'da öğrencilerin güvenli, sağlıklı ve sportif faaliyetlere etkin şekilde katılımını sağlamak amacıyla düzenlenen "Okul Sporları ve Okul Güvenliği Bilgilendirme Toplantısı" gerçekleştirildi. Malatya Kültür ve Kongre Merkezi'nde yapılan toplantıya Malatya Valisi Seddar Yavuz, Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Mehmet Beytur, mülki idare amirleri, Malatya İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır, kurum amirleri ve öğretmenler katıldı.
Toplantıda konuşan Vali Seddar Yavuz, çocukların bedenen, zihnen ve ruhen güçlü bireyler olarak yetişmesinin önemine vurgu yaptı. Malatya'nın spor altyapısının daha etkin kullanılması gerektiğini belirten Yavuz, her öğrencinin en az bir spor dalıyla ilgilenmesini hedeflediklerini ifade etti. Okul sporlarına verilen desteğin artırılacağını ve katılım süreçlerinin yakından takip edileceğini dile getirdi.
Okul güvenliği konusunun devletin yanı sıra aileler ve toplumun ortak sorumluluğu olduğunu hatırlatan Vali Yavuz, yürütülen denetim faaliyetlerine ilişkin verileri paylaştı. 2026 yılının ilk 9 ayında okul ve yurt çevrelerinde 7 bin 31, okul çevresindeki iş yerlerinde 12 bin 681, park, bahçe ve metruk alanlarda ise yaklaşık 39 bin denetim yapıldığını açıkladı. Ayrıca 577 okulda 615 kolluk personeli ve 419 okul bahçesi görevlisinin aktif olarak görev yaptığı belirtildi.
6 Şubat depremlerinin ardından yürütülen yeniden inşa sürecine değinen Yavuz, şehirleri inşa etmenin yanı sıra nesilleri en iyi şekilde yetiştirmenin de temel öncelik olduğunu vurguladı. Eğitim ve okul güvenliği konusunda taviz verilmeyeceğini belirten Vali Yavuz, öğrencilerin huzurlu bir eğitim-öğretim yılı geçirmesi için çalışmaların kararlılıkla sürdürüleceğini ifade etti. Toplantı, eğitim ortamlarının güvenliğini artırmaya yönelik görüş ve önerilerin değerlendirilmesiyle sona erdi.