Konya'da 7 Ton Bozuk Tavuk Eti İmha Edildi

Konya'nın Karatay ilçesinde bir işletmeye düzenlenen denetimlerde, son tüketim tarihi geçmiş ve uygunsuz koşullarda saklanan 7 ton tavuk eti ele geçirilerek imha edildi.

Konya'da 7 Ton Bozuk Tavuk Eti İmha Edildi
TARIM & HAYVANCILIK 1 dk okuma 5 Okunma
Yazı Boyutu:

Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, gıda güvenliğini tehdit eden unsurlara karşı yürüttüğü denetimlerini sürdürüyor. Karatay ilçesinde faaliyet gösteren bir işletmeye yönelik yapılan denetimlerde, halk sağlığını tehlikeye atabilecek ürünler tespit edildi.

CİMER üzerinden gelen bir ihbarı değerlendiren Karatay İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü kontrol görevlileri, söz konusu işletmede incelemelerde bulundu. Yapılan kontrollerde, son tüketim tarihi geçmiş olan ve muhafaza koşulları uygun olmayan 7 ton tavuk eti ele geçirildi.

Ekipler tarafından el konulan ürünler, gerekli işlemlerin ardından imha edildi. İşletme sahibi hakkında ise yasal süreç başlatıldı. Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, vatandaşların güvenilir gıdaya erişimini sağlamak amacıyla il genelindeki denetimlerin kararlılıkla devam edeceğini belirtti.

Görüşünüzü Belirtin

Tarım & Hayvancılık Kategorisinden Haberler

İlginizi çekebilecek güncel kurum bültenleri

Benzer