Kırklareli'nde Kore Günü Etkinliği Düzenlendi

Kırklareli'nde, Türk askerinin Kore'ye ayak basmasının yıl dönümü dolayısıyla "Kore Günü" etkinliği gerçekleştirildi.

Kırklareli'nde Kore Günü Etkinliği Düzenlendi
GÜNDEM 1 dk okuma 15 Okunma
Yazı Boyutu:

Kırklareli'nde Türk askerinin Kore'ye ayak bastığı tarihin yıl dönümü münasebetiyle 65’inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığınca "Kore Günü" etkinliği düzenlendi.

Kırklareli Valisi Uğur Turan, 5’inci Kolordu Komutanı Gazi Tümgeneral Davut Alâ ile birlikte programa katılarak Kore'de barış ve insanlık uğruna mücadele eden kahramanları rahmet ve minnetle yâd etti. Programda, aziz şehitlere Allah'tan rahmet, kahraman gazilere ise şükranlar sunuldu.

Kore Türk Tugayı'nın; Kunuri ve Kumyangjang-ni Muharebeleri başta olmak üzere, sayıca üstün düşman kuvvetleri karşısında gösterdiği cesaret ve fedakarlıkla tarihe adını yazdırdığı ve dünya milletlerinin takdirini kazandığı vurgulandı.

Düzenlenen programa; 55’inci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Temur, 65’inci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Cenkeri Ersöz, Cumhuriyet Başsavcısı Özkan Levent Taşkoparan, Lüleburgaz Kaymakamı Ayhan Işık, Cumhuriyet Başsavcı Vekili İsmet Saçlı, Kore Cumhuriyeti Başkonsolosu Park Taeyoung, Konsolos Gi Minjeong, Savunma Ataşesi Simpyo Lee, Muharip Gazi Dernek Başkanı Beyazıt Yumuk, protokolden isimler, gaziler, şehit ve gazi aileleri ile Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları katıldı.

Görüşünüzü Belirtin

Gündem Kategorisinden Haberler

İlginizi çekebilecek güncel kurum bültenleri

Benzer