Kars, çocuk ve gençlik edebiyatı alanında önemli bir akademik buluşmaya ev sahipliği yaptı. Ahmet Arslan Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen 13. Uluslararası Çocuk ve Gençlik Edebiyatı Sempozyumu, edebiyat dünyasının temsilcilerini ve eğitimcileri bir araya getirdi.
Sempozyuma Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Doç. Dr. Celile Eren Ökten ve Kars İl Millî Eğitim Müdürü Vasıf Munis katılım sağladı. Etkinlik kapsamında çocuk ve gençlik edebiyatının güncel durumu, okuma kültürünün toplum genelinde yaygınlaştırılması ve edebiyatın eğitim-öğretim süreçlerine entegrasyonu gibi kritik başlıklar detaylı bir şekilde ele alındı.
Alanında uzman akademisyenlerin ve eğitimcilerin yer aldığı sempozyumda, çocukların ve gençlerin edebiyatla olan bağlarını güçlendirecek yöntemler üzerine fikir alışverişinde bulunuldu. Katılımcılar, edebiyatın genç nesillerin gelişimindeki rolüne vurgu yaparak, bu tür akademik platformların okuma alışkanlıklarının kazandırılmasındaki önemine dikkat çektiler.