Ticaret Bakanlığı Gümrükler Muhafaza ekipleri tarafından İstanbul'da gerçekleştirilen iki ayrı operasyonda, Türkiye tarihinin en büyük elektronik sigara yakalamasına imza atıldı. Toplam 310 milyon 579 bin TL değerindeki 142 bin 100 adet elektronik sigara cihazı ele geçirildi.
İstanbul Anadolu ve İstanbul Avrupa Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerinin koordineli çalışmaları sonucunda, kaçakçılık faaliyetlerine ağır darbe vuruldu. Gerçekleştirilen operasyonlar, risk analizi, hedefleme ve etkin saha denetimlerinin önemini bir kez daha ortaya koydu.
Sarıyer'deki Depoya Operasyon
İstanbul Anadolu Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince yürütülen risk analizi ve hedefleme çalışmaları neticesinde, Sarıyer ilçesinde bulunan bir depoda arama yapıldı. Gerçekleştirilen aramalarda, piyasa değeri 118 milyon 445 bin TL olan 46 bin 200 adet elektronik sigara cihazı muhafaza altına alındı.
Ambarlı Limanı'nda Kaçak Ürün Konteyneri
İstanbul Avrupa Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü çalışmalar kapsamında ise Türkiye'ye giriş yapmak üzere Ambarlı Limanı'na gelen bir konteyner riskli değerlendirilerek kontrole tabi tutuldu. Konteynerde yapılan aramalarda, piyasa değeri 192 milyon 134 bin TL olan 95 bin 900 adet elektronik sigara cihazı yakalandı.
İki ayrı operasyonda ele geçirilen toplam kaçak ürünlerin piyasa değeri 310 milyon 579 bin TL olarak kayıtlara geçti. Olaylarla ilgili soruşturmaların İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı ve Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı nezdinde sürdürüldüğü bildirildi.
Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, başta gençler olmak üzere toplum sağlığını tehdit eden, kayıt dışı ekonomiyi besleyen ve haksız rekabete yol açan kaçakçılık faaliyetlerine karşı mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceği vurgulandı.