İçişleri Bakanı Çiftçi'den Brüksel'de Düzensiz Göçle Mücadele Mesajı

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Brüksel'de düzenlenen Türkiye-Belçika Üçlü Toplantısı'nda Türkiye'nin düzensiz göçle mücadeledeki kararlı duruşunu ve uluslararası iş birliğinin önemini vurguladı.

İçişleri Bakanı Çiftçi'den Brüksel'de Düzensiz Göçle Mücadele Mesajı
GÜNDEM 2 dk okuma 16 Okunma
Yazı Boyutu:

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Belçika'nın başkenti Brüksel'de gerçekleştirilen Türkiye-Belçika Dışişleri, Adalet ve İçişleri Bakanları Üçlü Toplantısı'na katıldı. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Adalet Bakanı Akın Gürlek'in de yer aldığı toplantıda, Göç İdaresi Başkanı Muhammet Selami Yazıcı da hazır bulundu. Görüşmelerde, düzensiz göçle mücadele stratejileri ve göçmen kaçakçılığına karşı yürütülen uluslararası iş birliği süreçleri detaylı bir şekilde ele alındı.

Türkiye'nin Göç Yönetimi ve İnsani Sorumlulukları

Toplantıda Türkiye'nin göç hareketlerinden en fazla etkilenen ülkelerden biri olduğuna dikkat çeken Bakan Çiftçi, Türkiye'nin yaklaşık 2,2 milyonu Suriyeli olmak üzere toplam 3,6 milyon yabancıya ev sahipliği yaptığını belirtti. Bakan Çiftçi, Türkiye'nin bir yandan insani sorumluluklarını yerine getirdiğini, diğer yandan sınır güvenliğini en üst seviyede tutarak düzensiz göçü kaynağında önlemek için kapsamlı operasyonlar yürüttüğünü ifade etti.

Uluslararası İş Birliği ve Adil Yük Paylaşımı Vurgusu

Düzensiz göçle mücadelenin ancak güçlü bir uluslararası iş birliği ile başarıya ulaşabileceğini belirten Çiftçi, Türkiye'nin hem kara hem de deniz sınırlarında aldığı tedbirlerle düzensiz göç akımını önemli ölçüde engellediğini vurguladı. Bakan Çiftçi, Türkiye'nin artık düzensiz göç için bir transit veya hedef ülke olmaktan çıktığını ve bu konuda kararlı bir duruş sergilediğini dile getirdi.

Avrupa Birliği ülkeleriyle olan iş birliğinin adil yük paylaşımı temelinde artırılması gerektiğinin altını çizen Çiftçi, gönüllü geri dönüşlerin desteklenmesi ve yeniden yerleştirme kotalarının artırılmasının, göç yönetiminde atılması gereken en kritik adımlar arasında yer aldığını sözlerine ekledi.

Görüşünüzü Belirtin

Gündem Kategorisinden Haberler

İlginizi çekebilecek güncel kurum bültenleri

Benzer
Geri Gönderme Merkez Müdürleri Ankara'da Bir Araya Geldi Antalya
Antalya İl Göç İdaresi Müdürlüğü Bugün, 16:34

Geri Gönderme Merkez Müdürleri Ankara'da Bir Araya Geldi

Göç İdaresi Başkanlığı tarafından düzenlenen Geri Gönderme Merkez Müdürleri İstişare Toplantısı, Ankara'da gerçekleştirildi. Üç gün süren toplantıda, geri gönderme merkezlerindeki iş süreçlerinin geliştirilmesi ve kurumsal kapasitenin artırılması hedeflendi.