Hatay Valisi Masatlı'dan Deprem Konutuna Yerleşen Ertaş Ailesine Ziyaret

Hatay Valisi Mustafa Masatlı ve eşi Esra Masatlı, 3 Şubat'ta düzenlenen törenle ilk deprem konutunun anahtarını teslim alan şehit ailesi Ertaş'ı Payas'taki evlerinde ziyaret etti.

SOSYAL HIZMETLER 2 dk okuma 12 Okunma
Yazı Boyutu:

Hatay Valisi Mustafa Masatlı ve eşi Esra Masatlı, 6 Şubat depremlerinin ardından yapımı tamamlanan ilk deprem konutlarına yerleşen Ertaş ailesini Payas ilçesindeki hanelerinde ziyaret etti. 3 Şubat 2024 tarihinde gerçekleştirilen anahtar teslim töreninde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilk anahtarı takdim edilen aile, bölgedeki yeniden inşa sürecinin ilk somut kazanımlarından birini temsil ediyor.

Ziyaret sırasında şehit Ensar Enes Ertaş’ın babası Tahir Ertaş ve annesi Şule Ertaş ile bir araya gelen Vali Masatlı, aile bireyleriyle yakından ilgilenerek sohbet etti. Şehit ailelerinin milletin en kıymetli emanetleri olduğunu vurgulayan Masatlı, şehitlerin hatıralarını yaşatmanın ve ailelerinin yanında olmanın devletin temel sorumlulukları arasında yer aldığını belirtti.

Hatay'da Yeniden İnşa Süreci Devam Ediyor

Hatay’ın yeniden ihya ve imar sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Vali Mustafa Masatlı, yürütülen çalışmaları “Dünyanın En Büyük İyileştirme Operasyonu” olarak nitelendirdi. Masatlı, depremlerin ardından gerçekleştirilen ilk anahtar tesliminin, vatandaşların güvenli ve kalıcı yuvalarına kavuşma yolculuğunda kritik bir dönüm noktası olduğunu ifade etti.

Vali Masatlı, bölgedeki dönüşümle ilgili şu değerlendirmelerde bulundu:

Kalıcı konutlardan iş yerlerine, eğitim ve sağlık tesislerinden altyapı yatırımlarına kadar pek çok alanda yürütülen çalışmalar şehrimizin geleceğini şekillendiriyor. Vatandaşlarımızın yeniden yuvalarına kavuşması, bu büyük dönüşümün en anlamlı kazanımlarından biridir.

Güvenli konutlara yerleşen ailelerin hayatlarını yeniden kurmalarının ve mahalle kültürünün canlanmasının, şehrin yeniden doğuşunda önemli bir yere sahip olduğunu belirten Masatlı, devletin tüm kurumlarıyla vatandaşların yanında olmaya ve şehrin gelişimini desteklemeye devam edeceğini vurguladı. Ziyaret, Vali Masatlı ve eşinin Ertaş ailesine iyi dileklerini iletmesi ve şehit Ensar Enes Ertaş’ı rahmetle anmasıyla sona erdi.

Görüşünüzü Belirtin

Sosyal Hizmetler Kategorisinden Haberler

İlginizi çekebilecek güncel kurum bültenleri

Benzer