Kars'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 106. yıl dönümü, kent genelinde düzenlenen resmi törenler ve etkinliklerle kutlandı. Kutlamalar kapsamında ilk olarak Atatürk Anıtı'nda çelenk sunma töreni gerçekleştirildi. Törene Kars Valisi Ziya Polat, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kadir Çelik ve Belediye Başkanı Prof. Dr. Ötüken Senger katıldı. Aynı zamanda Tren Garı önünde bulunan Kazım Karabekir Paşa Anıtı'na da Vali Yardımcısı Burak Öz tarafından çelenk sunuldu.
Olumsuz hava koşulları nedeniyle Kültür Merkezi'ne alınan kutlama programı, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Programda günün anlam ve önemine dair bir konuşma yapan Belediye Başkanı Prof. Dr. Ötüken Senger, kurtuluş mücadelesinin önemine vurgu yaptı.
Kutlamalar kapsamında düzenlenen kültürel etkinliklerde halk oyunları gösterileri, müzik dinletileri ve halk ozanlarının performansları yer aldı. Ayrıca Prof. Dr. Selçuk Ural tarafından “Geçmişten Günümüze 106. Yılında Gazi Kars’ın Kurtuluşu” başlıklı bir konferans verildi. Etkinlikler, katılımcıların yoğun ilgisiyle sona erdi.