1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü, Çanakkale'nin Biga ilçesinde düzenlenen özel bir programla kutlandı. BİSEV Huzurevi'nde gerçekleştirilen etkinliklere Biga Kaymakamı Ercan Kayabaşı, ilçe protokolü ve Biga Sosyal Hizmet Merkezi yetkilileri katıldı.
Huzurevi sakinlerinin sosyal hayata aktif katılımını desteklemek ve kuşaklar arası dayanışmayı güçlendirmek amacıyla düzenlenen buluşmada, günün anlam ve önemine dair çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. Program, yaşlı bireylerin toplumla bağlarını kuvvetlendiren ve onlara yönelik farkındalık oluşturan paylaşımlara sahne oldu.
Çanakkale Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, yaşlıların toplumsal yaşamdaki değerine vurgu yapılarak, bu tür etkinliklerin kuşaklar arasındaki bağı güçlendirdiği ifade edildi.