Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı ile Cumhuriyet Başsavcılıklarının koordinesinde, ülke genelindeki İl Emniyet Müdürlükleri tarafından uyuşturucu ticareti yapan kişilere yönelik kapsamlı operasyonlar gerçekleştirildi.
Toplam 78 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlara; Adana, Ankara, İstanbul, İzmir ve Diyarbakır'ın da aralarında bulunduğu pek çok noktada binlerce personel katıldı. Emniyet güçlerinin yürüttüğü çalışmalarda toplam 3 bin 977 ekip, 9 bin 450 personel, 14 hava aracı ve 46 narkotik dedektör köpeği görev aldı.
Gerçekleştirilen baskın ve aramalarda net olarak 1 ton 768 kilo 207 gram uyuşturucu madde ile 2 milyon 236 bin 908 adet uyuşturucu hap ele geçirildi.
Operasyonlar çerçevesinde 2 bin 733 şüpheli gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden bin 466’sı çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, 414 şüpheli hakkında adli kontrol kararı verildi. Diğer şüphelilerin emniyetteki yasal işlemlerinin devam ettiği bildirildi.