Erciş ilçesinde etkili olan yoğun kar yağışı ve soğuk hava koşulları nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanlarına destek olmak amacıyla, dağlık alanlara yem bırakıldı. Doğa Koruma ve Millî Parklar Şefliği, İlçe Jandarma Komutanlığı, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından Koçköprü Mahallesi’nin yüksek kesimlerine buğday, sebze ve ekmek bırakıldı.

Çalışmalara katılan Kaymakam Murat Karaloğlu, tedavileri tamamlanan şahin ve kaya kartalını yeniden doğal yaşam alanlarına bıraktı. Kaymakam, zorlu kış şartlarında yaban hayatını desteklemek amacıyla yürütülen bu çalışmaların belirli aralıklarla sürdürüldüğünü belirterek emeği geçen tüm kurum personeline teşekkür etti.

Erciş Kaymakamlığı olarak; yaban hayatının korunması amacıyla yapılan bu tür farkındalık faaliyetlerini kamu kurumlarıyla iş birliği içinde sürdürmeye devam edilecektir.

Önceki Haber 2025 Faaliyetleri ve 2026 Planlama Toplantısı Yapıldı
Sonraki Haber İpekyolu Kaymakamı Tufan Bağır Gilan'a Ziyaret

Yorum Yap