Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Kapsamında Matematiksel İlişkilendirmeyi Öğretme Bilgisi Çalıştayı

Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi ev sahipliğinde düzenlenen *"Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Kapsamında Matematiksel İlişkilendirmeyi Öğretme Bilgisi Çalıştayı"*nın açılış programı gerçekleştirildi.

Açılış oturumuna; Dicle Üniversitesi Genel Sekreteri Doç. Dr. Mustafa Uğurlu Arslan, İl Millî Eğitim Müdürü Salih Sadoğlu, Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şengül Kocaman, Çalıştay Projesi Yürütücüsü Prof. Dr. Kemal Özgen ile birlikte akademisyenler, ortaokul ve lise matematik öğretmenleri katılım sağladı.

Programda yapılan konuşmalarda; matematik öğretiminde ilişkisel düşünmenin önemi, öğretmenlerin mesleki gelişimlerinin desteklenmesi ve Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin eğitim vizyonu vurgulandı.

İl Millî Eğitim Müdürü Salih Sadoğlu, fakülte yönetimi, akademisyenler ve okullarda görev yapan ortaokul ve lise matematik öğretmenlerinin katılımıyla başlayan çalıştayda, akademik ve uygulamalı oturumlara geçildi.

Beş gün sürecek çalıştay kapsamında; matematiksel ilişkilendirme, öğretme bilgisi, öğretim programlarıyla uyumlu ders tasarımları ve sınıf içi uygulamalara yönelik atölye çalışmaları gerçekleştirilecektir. Çalıştayın, üniversite–okul iş birliğini güçlendirmesi ve matematik öğretiminin niteliğine katkı sunması amaçlanmaktadır.

Haber: Nejdet Işık

Önceki Haber Okullarda İkinci Dönem 'Bayrak Sevgisi' Temasıyla Başlayacak
Sonraki Haber 2025-2026 Eğitim Öğretim Yılı 2. Dönem Okul Müdürleri Toplantıları Yapıldı

Yorum Yap