Antakya ilçesi Kuzeytepe Mahallesi'nde Türkiye Yardım Sevenler Derneği tarafından yaptırılan Türkiye Yardım Sevenler Derneği Atatürk Anaokulu, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılış programına Vali Mustafa Masatlı, Türkiye Yardım Sevenler Derneği temsilcileri, İl Müdürü Dr. Harun Tüysüz, il-ilçe protokolü, öğretmenler, vatandaşlar ve çok sayıda davetli katıldı.

Törende konuşan İl Müdürü Dr. Harun Tüysüz, okul öncesi eğitimin önemine vurgu yaparak şu ifadeleri kullandı:

"Eğitim, toplumların geleceğe güvenle bakmasının en güçlü teminatıdır. Bu teminatın ilk adımı ise okul öncesi eğitimdir. Çocuklarımızın gelişimlerinin en hızlı olduğu bu dönemde onlara nitelikli bir eğitim ortamı sunmak hepimizin ortak sorumluluğudur."

Dr. Harun Tüysüz, Türkiye Yardım Sevenler Derneği'nin şehrin yeniden yapılanma sürecine anlamlı bir katkı sunduğunu belirterek dernek yetkililerine teşekkür etti:

"Bu güzel anaokulu, çocuklarımızın hayal dünyasını büyütecek, onları bilgiyle, sevgiyle ve özgüvenle buluşturacak bir yuva olacaktır. Bu eserin şehre kazandırılmasında emeği geçen tüm hayırseverlere ve dernek temsilcilerine gönülden teşekkür ediyorum."

Konuşmasında Hatay'ın yeniden ayağa kalkma sürecine de değinen İl Müdürü şöyle konuştu:

"Hatay olarak zor günler geçirdik; ancak dayanışma ruhu ile her alanda yeniden güçleniyoruz. Eğitime yapılan her yatırım geleceğimize atılmış çok kıymetli bir imzadır. Bu anaokulu da şehrin yarınlarına ışık tutacak önemli bir adımdır."

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından protokol üyeleri sınıfları gezerek okul hakkında bilgi aldı. Modern tasarımı, güvenli oyun alanları ve donanımlı eğitim ortamlarıyla dikkat çeken anaokulu, Kuzeytepe Mahallesi'ndeki okul öncesi eğitim ihtiyacına önemli katkı sağlayacak.

Program, hatıra fotoğraflarının çekilmesiyle sona erdi.

Türkiye Yardım Sevenler Derneği Atatürk Anaokulu'nun ilimize, ilçemize ve tüm öğrencilere hayırlı olması temenni edildi.

Haber: Walaa Hamza

Önceki Haber MEB ve MESS İş Birliği Kapsamında Başarılı Öğrencilere Ödül Verildi
Sonraki Haber Öğrenciler Gazeteciliği Okul Sıralarında Deneyimliyor

Yorum Yap