Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde, öğrencilerin bilimsel düşünme, araştırma ve proje geliştirme becerilerini desteklemek amacıyla düzenlenen TÜBİTAK 4006-C Bilim Fuarı Festivali'nin açılışı törenle gerçekleştirildi.

Törene Milli Eğitim Müdürü Fatih Erdoğan, birim amirleri, okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Festival açılışında konuşan Erdoğan, TÜBİTAK bilim fuarlarında gerçekleştirilen etkinliklerin, deneylerin, sosyal, kültürel ve sanatsal faaliyetlerin öğrencilerin kendilerini keşfetme noktasında önemli adımlar olduğunu vurguladı. Bu amaç doğrultusunda öğrencilerin hem akademik hem de çok yönlü gelişimi için çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

Konuşmasının ardından projelerin sergilendiği stantları gezen Erdoğan, öğretmen ve öğrencilerden yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Bilimsel üretkenliğin teşvik edilmesi, öğrencilerin araştırma kültürüyle buluşturulması ve yenilikçi çalışmaların kamuoyuyla paylaşılması amacıyla düzenlenen festivalde; il genelindeki 11 okuldan 134 öğrenci, 51 danışman öğretmenin rehberliğinde hazırladıkları projeleri sergilemektedir.

Festival kapsamında öğrenciler tarafından hazırlanan projelerin yanı sıra, katılımcıların bilimsel süreçleri uygulamalı olarak deneyimleyebilecekleri atölye çalışmaları da ziyaretçilerin ilgisine sunulmaktadır.

Erdoğan, TÜBİTAK 4006-C Bilim Fuarı Festivali'nin gerçekleştirilmesinde emeği geçen idarecilere, öğretmenlere ve öğrencilere teşekkür etti.

Haber: ZAFER ARSLAN

Önceki Haber "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" Kapsamında Ödül Töreni Düzenlendi
Sonraki Haber Karşıyaka Nuri Dönmezcan İlkokulu'nda Yıl Sonu Coşkusu

Yorum Yap