Trabzon ve İran Arasında Ticari ve Kültürel İş Birliği
İran İslam Cumhuriyeti’nin yeni Trabzon Başkonsolosu Hossein Khosravi, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’i ziyaret etti. Görüşmede Trabzon ile Tebriz arasında kardeş şehir ilişkisi kurulması, Trabzon Limanı’nın İran ile ticarette daha etkin kullanılması ve iki ülke arasındaki kültürel, sosyal, sportif ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi konuları ele alındı.
İran İslam Cumhuriyeti’nin Trabzon Başkonsolosluğu görevine atanan Hossein Khosravi, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç'i ziyaret etti. İki ülke arasındaki dostane ilişkilerin konuşulduğu ziyarette özellikle Trabzon Limanı’nın İran ile ticarette daha aktif kullanılması, kardeş şehir ilişkilerinin geliştirilmesi, karşılıklı kültürel ve sportif etkinliklerin artırılması gibi konular ele alındı. Belediye Başkanı Genç, Khosravi’ye yeni görevinde başarılar dilerken, iki ülke arasındaki ilişkilerin Trabzon özelinde daha da güçlendirilmesi için her türlü iş birliğine hazır olduklarını ifade etti.
Tebriz ile kardeş şehir protokolü imzalanacak. Belediye Başkanı Genç, İran ile Türkiye arasındaki ilişkilerin köklü bir geçmişe dayandığını belirterek, Trabzon ile Tebriz'in kardeş şehir olması için meclis kararı alındığını, protokolün Tebriz'de veya Trabzon'da imzalanacağını belirtti. Genç, Türkiye'nin dost İran halkının yanında durmaya devam ettiğini ifade etti.
Trabzon’un tarih boyunca İpekyolu üzerinde önemli bir ticaret merkezi olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Genç, ekonomik ve kültürel ilişkilerin yeniden güçlendirilmesi gerektiğini ifade ederek, Trabzon Limanı’nın daha aktif çalışması konusunu desteklediklerini belirtti. Doğrudan uçuşların başlamasından duyulan memnuniyeti dile getiren Genç, İranlı sanatçıları festivallere davet etti.
Başkonsolos Hossein Khosravi ise, Türkiye ile İran arasındaki komşuluk ve dostane ilişkilerin çok iyi seviyede olduğunu belirterek, her alanda iş birliğini geliştirmek istediklerini ifade etti. Khosravi, Trabzon Limanı’nı daha aktif hale getirmek istediklerini ve karşılıklı fuarlar ile kültürel etkinlikler düzenlenebileceğini vurguladı.
Trabzon Büyükşehir Belediyesi Haberleri
- 01-09-202623:17 Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Genç'ten Raylı Sistem Teşekkürü
- 01-09-202623:17 Trabzon Raylı Sistem Hattı'nın Temelleri Atıldı
- 31-08-202617:13 Trabzon Raylı Sistem Projesi'nin Temeli Atılıyor
- 31-08-202617:13 Trabzon'da Yeni Av Sezonu Başlıyor
- 30-08-202611:33 Trabzon'da Çakıroğlu Yaylası İçin Yol Çalışması Başlatıldı
- 29-08-202620:43 Trabzon'da 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda Toplu Taşıma Ücretsiz
- 29-08-202620:43 Ahmet Metin Genç'ten 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı
- 28-08-202622:28 Kırklar Mescidi Yeniden İnşa Ediliyor
- 28-08-202622:28 Kurtdere ve Camiboğazı Yaylalarında Temizlik Çalışması
- 28-08-202615:03 Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nden Çay Üreticisine Destek

