TEKNOFEST 2025 Ödül Töreni İstanbul'da Gerçekleştirildi

TEKNOFEST 2025 İstanbul finallerine katılan ve derece elde eden öğretmen ve öğrencileri ödüllendirmek üzere TEKNOFEST 2025 Ödül Töreni düzenlendi.
Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen ödül törenine Vali Recep Soytürk'ün yanı sıra Tekirdağ Milletvekili Gökhan Diktaş, Çerkezköy Kaymakamı Nazmi Günlü, T3 Vakfı Genel Sekreteri Muhammed Saymaz, İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turanlı, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Abdülaziz Yeniyol, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Çetin, Çerkezköy OSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından başladı.
Akabinde TEKNOFEST tanıtım videoları izlendi. Ardından İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Abdülaziz Yeniyol, T3 Vakfı Genel Sekreteri Muhammed Saymaz ve Tekirdağ Milletvekili Gökhan Diktaş bir konuşma yaparak TEKNOFEST'te derece almaya hak kazanan öğrencileri tebrik etti.
Akabinde konuşan Vali Soytürk; "Yalova'da DEAŞ Operasyonu'nda Şehit olan Polislerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Yaralılarımıza da acil şifalar dileklerimi iletiyorum.
Değerli katılımcılar, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önümüze koyduğu bir hedef var. O da muasır medeniyetler seviyesine çıkmak. Bunun yöntemini de Gazi Mustafa Kemal Atatürk "çok çalışmak" diye özetle söylemiş.
Cumhuriyet tarihinde çok çalışmışız ama son 20 yılda eğitimde, sağlıkta, tarımda, enerjide, sanayide olağanüstü işler yapıyoruz. Bu bağlamda Tekirdağ'da 14 OSB, 3 özel endüstri bölgesi, 1 serbest bölge olmak üzere 3217 tane sanayi tescilli firma ile 7000'in üzerinde mühendis olmak üzere yaklaşık 200 bin çalışanıyla büyük bir üretim merkeziyiz.
Bir önceki yıl 13,2 milyar ihracatımız oldu, Tekirdağ olarak bunu büyük bir gururla söylüyoruz ve çalışmaya devam ediyoruz. Öyle yüksek teknoloji kullanan sanayicilerimiz var ki onlarla gurur duyuyoruz. Her bir ziyaretimde olağanüstü mutlu oluyorum, olağanüstü umutlanıyorum ve geleceğe daha umutla bakıyorum.
Çerkezköy'de bir firmada tam 350 tane mühendis çalışıyor. Olağanüstü bir rakam bu. Öyle yetkinler ki ürettikleri ürünü dünyanın her bir köşesine ihtiyaca göre tasarlıyor, üretiyor ve müşteriye özel ürün gönderiyorlar. Bu firmalar aynı zamanda savunma sanayi için de çalışıyor.
Geçen gün SAHA İstanbul ile birlikte ildeki sanayicileri bir araya getirdik çünkü savunma sanayinde çok ciddi bir ivme var. Seri üretimlere başlayacaklar ve Tekirdağ'da da yetkin sanayiciler var. Bir araya getirdik ve ciddi antlaşmalar yapıldı. Yine çok yakın bir tarihte Çerkezköy Ticaret Odası'yla SAHA İstanbul arasında bir protokol imzalandı. Bu protokolle yeni sanayiciler savunma sanayinde önemli rol oynayacak.
Son yıllarda İHA'lar, SİHA'lar konusunda önemli gelişmeler var. Bu öğrenciler olağanüstü işler yapıyorlar. Daha önce hiç yapılmamış işler yapıyorlar. Televizyonlar her gün başka bir haber çıkıyor. Dünyada daha önce denenmemiş iki insansız hava aracının karşılıklı koordinasyonlu uçması gerçekleştirildi. Yarın başka bir haber olacak, bir başka gün başka bir haber. Hakikaten olağanüstü çalışılıyor.
Bu çocuklarla gurur duyuyoruz. Bu çocukların yetişmesinde katkısı olan T3 Vakfı'na da teşekkür ediyorum. Bu yıl büyük bir gururla TEKNOFEST'e katıldım. Gururlandık, keyif aldık.
TEKNOFEST'te Tekirdağ'dan yarışmaya giren Ahmet-Seval Çetin Fen Lisesi öğrencileri 1'lik ödülünü aldı. Hem orada tebrik ettik hem okullarında tebrik ettik. Dolayısıyla bu öğrenciler Atatürk'ün de söylediği gibi çok çalışıyor. İnşallah yakın bir tarihte muasır medeniyetlerde üstüne çıkacağımızı düşünüyorum. Hayal ediyorum, çok da uzak görmüyorum.
Bu sene insansız kara araçları ile ilgili ilde bir yarışma yapıldı. Güzel bir yarışmaydı ama hava araçları, deniz araçları ile ilgili de yarışma istiyoruz çünkü Tekirdağ iki denize kıyısı olan, havaalanı olan ve Trakya'nın kalbinde olan önemli bir şehirdir. Sadece Trakya ile sınırlamamak lazım Balkanların en önemli şehirlerinden bir tanesidir. Bu yıl havacılık alanında da bir TEKNOFEST istiyoruz.
Bu yarışmalara katılan derece alan ve alamayan öğretmen ve öğrencileri tebrik ediyorum. Onların heyecanı bitmesin istiyorum. Öğrencileri de okullarında ziyaret ettim. Maşallah, her birini ayrı ayrı tebrik ediyorum. Onlara destek veren sanayicilere de teşekkür ediyorum. Törenin hayırlara vesile olmasını diliyor, hepinize sevgiler, saygılar sunuyorum.
Vali Soytürk'ün konuşmasının ardından Roket Yarışması'nda Türkiye 1.'liği elde eden Çerkezköy Seval Ahmet Çetin Fen Lisesi öğrencilerinden oluşan Bozok Roket Takımı, roketleri ile ilgili sunum yaptı.
Sonrasında "2204-C Lise Öğrencileri Kutup Araştırma Projeleri Yarışması" kapsamında Türkiye 1.'liğini elde eden Çorlu Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri geliştirdikleri "Yenilikçi Çözümler Projesi" hakkında bir sunum yaptılar.
Sunumların ardından Vali Soytürk ve protokol üyeleri geleceğin mucitlerine ödüllerini takdim etti.
Programın ardından Vali Soytürk ve protokol üyeleri, öğrencilerin ürettikleri ürünleri inceledi.
Tekirdağ Milli Eğitim Haberleri
- 05-06-202615:27 Tekirdağ Maarif Korosu Öğretmenler Konseri Büyük Beğeni Topladı
- 04-06-202617:03 Hayat Boyu Öğrenme Sergisi Yoğun İlgi Gördü
- 04-06-202617:03 Tekirdağlı Öğrenci TBMM Çocuk Özel Oturumu'nda İli Temsil Etti
- 03-06-202618:43 Bursluluk Sınavında Tam Puan Başarısı Elde Edildi
- 03-06-202618:43 Tekirdağ İmam Hatip Ortaokulları Yabancı Dil Festivali Düzenlendi
- 03-06-202611:11 İl Millî Eğitim Müdürü Dr. Aziz Yeniyol, Gülçiçek Hatun Anaokulu'nu Ziyaret Etti
- 03-06-202611:11 Tekirdağ Sanayi ve Teknoloji İşbirliği Kurulu Toplantısı Gerçekleştirildi
- 03-06-202603:45 Vefat ve Başsağlığı Mesajı Duyurusu
- 02-06-202620:16 Şehit Öğretmen Neşe Alten Anaokulu'ndan 'Yeşil Vatan' Etkinliği
- 02-06-202620:16 23 Nisan Resim Yarışması Türkiye Birincisi Öğrenciyi Ziyaret

