Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından, siber suçların men ve takibine yönelik olarak yürütülen dosya kapsamında; sahte ilanlar ile açık hatlar üzerinden Call Center olarak tabir edilen görüşmeler yaparak sahte yöntemlerle birçok şahsın dolandırıldığı ve suç örgütü üyesi şahısların hesaplarına 105.861.637 TL para giriş çıkışı olduğu tespit edilmiştir.

Yürütülen soruşturma neticesinde suç örgütü üyelerinin yakalanması ve suç unsurlarının elde edilmesi maksadıyla 10/03/2026 günü Kocaeli merkezli 7 farklı ilde 23 şüpheli şahsa yönelik eş zamanlı olarak planlı operasyon yapılmış olup Call Center olarak görev yapan ve örgüt lideri olan 81 Yıl 4 Ay kesilmiş hapis cezası bulunan H.İ.A.’nın da yer aldığı 23 şahsın yakalaması yapılmıştır. Yapılan operasyonda 29 telefona, 32 sim karta, 2 tablet, 2 HDD, 1 adet kurusıkıdan bozma silah ile 53 fişeğe el konulmuştur. 13.03.2026 günü 23 şahıs savcılığa sevk edilecektir.

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü olarak il genelinde suçun önlenmesi ve faillerinin yakalanmasına yönelik çalışmalar kararlılıkla sürdürülecektir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

KOCAELİ EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ

Haber: Dursun BÖLÜK

Önceki Haber Kartepe'de Eğlence Mekanlarına Yapılan Denetimlerde Kumar Ele Geçirildi
Sonraki Haber Kocaeli Darıca'da Silahlı Tehdit Olayıyla İlgili İki Şahıs Yakalandı

Yorum Yap