Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hayata geçirilen "II. Ulusal Otizm İl Eylem Planı (2023-2030)" çerçevesinde, Eskişehir’de yürütülen çalışmalar değerlendirildi.

Eskişehir Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından yürütülen "Eskişehir İli Bireysel Sosyal Hizmet Danışmanlığı Projesi" kapsamında il genelinde yürütülen iyi uygulama örneklerini izleme ve değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Bu kapsamda düzenlenen değerlendirme toplantısına; Engelli Politikaları Daire Başkanı Habip Aydın, Eskişehir Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Orhan Bayrak, Bakanlık uzmanları ve İl Müdürlüğü’nün ilgili birim personelleri katılım sağladı.

Toplantıda, otizmli bireylerin toplumsal hayata katılımını güçlendirmek ve ailelere yönelik rehberlik hizmetlerini daha etkin kılmak, otizmli bireyler ve ailelerine yönelik sunulan danışmanlık hizmetlerinin mevcut durumu, sahada karşılaşılan veriler değerlendirilerek projenin 2030 hedefleri doğrultusunda geliştirilmesi gereken noktalar, sürdürülebilirliği ve yaygınlaştırılması üzerine istişarelerde bulunuldu.

Haber: ZAFER ARSLAN

Önceki Haber WomBound Projesi Tanıtıldı: Genç Kadınlar Dijital Dünyada Güçleniyor
Sonraki Haber Çocuk Hakları Komitesi'nden Ziyaret: Çocuk İşçiliği ve Dijital Mahremiyet

Yorum Yap